Zece sfaturi înțelepte, care vă vor ajuta să economisiți în această toamnă, pe facturi!

Atunci când toamna începe sezonul de încălzire, sumele facturilor cresc considerabil. S-ar părea că toți sunt pregătiți pentru aceasta, dar o senzație neplăcută totuși persistă. Cu toate acestea, pe facturi puteți economisi, dacă țineți cont de câteva reguli rezonabile.

1.Toaleta de dimineață

Știți cât de multă apă ajunge în scurgere în timp ce vă spălați pe dinți? În loc să o vărsați nicăieri, ar fi mai bine să vă obișnuiți să vă spălați pe dinți cu un pahar de apă.

Volumul unei căni obișnuite este suficient ca să vă clătiți gura și să îndepărtați urmele de pastă de pe față.

2.Curățarea la timp

Nu uitați să curățați periodic ceainicul electric și mașina de spălat. Depunerile calcaroase, care cu timpul apar pe elementele încălzitoare, reduc conductivitatea termică, deci se extinde timpul de încălzire și crește consumul de energie.

Prin urmare, este în interesul dumneavoastră să achiziționați soluții speciale pentru curățarea dispozitivelor de calcar și rugină.

3.Cantitatea de apă

Aici totul este destul de clar și logic: cu cât mai multă apă turnați în ceainic, cu atât mai mult timp ea se încălzește. Și după cum știți, ceainicul electric este unul dintre cele mai risipitoare aparate din punct de vedere al energiei electrice.

Prin urmare, dacă doriți să economisiți puțin, turnați apă în ceainic cât pentru 2-3 căni sau, cel mai bine, renunțați la utilizarea acestuia, dând preferință unui ceainic simplu, din metal.

4.Vase corecte

Vasele din sticlă, ceramică și aluminiu se încălzesc mult mai repede decât cele din fontă. Astfel, alegerea corectă a vaselor va grăbi procesul de gătit.

Țineți cont de această informație dacă aveți un contor de gaz sau dacă utilizați o plită electrică.

5.Regimul de spălare

Mașina de spălat este încă un aparat, care consumă o cantitate mare de energie electrică. Alegerea corectă a regimului de spălare va ajuta la reducerea cheltuielilor.

Cea mai bună opțiune este să spălați la 30 de grade. Pentru a încălzi apa până la această temperatură e nevoie de 4 ori mai puțină energie electrică decât pentru 60 de grade.

Merită, de asemenea, să reduceți numărul de rotații până la 600-800. Astfel, puteți elimina murdăria și să păstrați la maxim țesătura.

6.Becuri curate

Un bec murdar înseamnă cu 10-15% de lumină mai puțin. Nu cheltuiți lumina în zadar, trebuie doar să ștergeți la timp becurile de praf. De asemenea, nu uitați de plafonierele corpurilor de iluminat.

7.Prelungitoare

Dacă doriți să economisiți, renunțați la utilizarea prelungitoarelor. Aceste dispozitive creează mai multă rezistență în rețea și duc la consumul sporit de energie electrică.

Ca să evitați cheltuielile inutile, după posibilitate, conectați dispozitivele direct iar, dacă utilizați prelungitoarele, nu uitați să le deconectați când nu mai aveți nevoie de ele.

8.Amplasarea frigiderului

În lista aparatelor consumatoare de energie, frigiderul este undeva pe locul 4-5 după ceainicul electric, mașina de spălat, uscătorul de păr și aspirator.

Pentru ca acest dispozitiv să funcționeze corect, trebuie să aveți grijă de amplasarea corectă a acestuia. Nu așezați frigiderul lângă aragaz sau calorifer. În mod ideal, ar trebui să stea lângă cel mai rece perete din bucătărie.

9.Aspirator

Aspiratorul este încă un aparat puternic, utilizarea căruia influențează suma de achitat pentru electricitate. Pentru a vă asigura că funcționează corect și nu consumă mai multă energie decât trebuie, verificați întotdeauna sacul de gunoi.

Un aspirator cu sacul plin trage mai multă energie electrică și aspiră prost gunoiul, ceea ce înseamnă că procesul durează mai mult.

Același lucru este valabil și pentru funcționarea aparatului de aer condiționat. Filtrele murdare afectează direct eficiența funcționării.

10.Toaletă economică

Nu aveți nevoie de un rezervor plin, este suficient și jumătate. Cea mai simplă metodă de a micșora volumul rezervorului este să puneți în interior o sticlă de plastic cu apă și pietre.

Desigur, în acest fel nu puteți economisi semnificativ, dar de ce să cheltuiți mai mult decât aveți nevoie? Conform calculelor aproximative, timp de 1 an, o familie din 3 membri în acest fel poate economisi aproximativ 11m3 de apă.

Achitarea facturilor se pare că este una dintre cele mai neplăcute activități. Lunar, trebuie să dați o parte din banii adunați. Însă utilizând aceste sfaturi, veți putea reduce cheltuielile, utilizând banii într-un mod mult mai plăcut.

Mult spor!