Dulceață de nuci verzi – delicatesa copilăriei!

Dulceața neobișnuită de nuci verzi este și folositoare, dar și uimitor de gustoasă, în special nucile, care nu se compară cu nici cea mai scumpă bomboană din lume. Rețeta tradițională constă din zahăr, nuci și apă, dar puteți folosi condimentele preferate, cum ar fi cardamomul, anasonul, vanilia și altele.

Nu ratați șansa de a pregăti dulceața de nuci verzi în casă și aceasta va deveni una din conservele preferate pentru iarnă.

INGREDIENTE:

-5,5 kg de nuci verzi;

-2 kg de zahăr;

-1,5l de apă;

-2 batoane de scorțișoară (opțional);

-20 de cuișoare (opțional);

-1½ lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Strângeți nucile verzi care încă nu au crăpat.

2.Îmbrăcați mănuși de cauciuc și începeți să curățați nucile de coaja verde. Folosind cuțitul, încercați să le oferiți forma unui sâmbure de avocado.

3.Turnați apă peste nuci și lăsați-le pentru 4 ore. Schimbați apa și lăsați-le încă 2 ori pentru 4 ore. Este foarte important ca nucile să absoarbă apă, deci le puteți lăsa în apă rece și pentru 8 zile, doar să schimbați apa de 2 ori pe zi. Atunci când devin de culoare maro, puteți începe să pregătiți dulceața.

4.Puneți zahărul și apa într-un vas și aduceți amestecul până la punctul de fierbere.

5.Imediat, adăugați nucile, fără apă. Dați în clocot, micșorați flacăra și fierbeți dulceața timp de 30 de minute (nucile din imagine au stat în apă doar 1 zi, din acest motiv nu sunt chiar de culoare maro).

6.Opțional, adăugați condimentele preferate și zeama de lămâie. Lăsați dulceața să fiarbă la foc mic timp de 3,5 ore.

7.Repartizați dulceața în borcanele sterilizate (sterilizarea borcanelor goale – 3 metode simple și sigure, garanția unor conserve reușite!) și dați-le la păstrare.

Puteți pasa nucile cu sirop ca să obțineți un gem.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New