1 cană la 1 găleată de apă și solul devine ca nou și fertil! Ud solul cu aceste soluții pentru o recoltă mai bogată!

Astăzi, vă voi prezenta două soluții care vă vor ajuta să vă faceți solul curat, sănătos și fertil. Aceste soluții sunt foarte simple și ușor de pregătit. Prima soluție vă va ajuta să curățați solul de toate infecțiile fungice, virale și bacteriene. Iar cea de-a doua – să îmbogățiți solului cu nutrienți, care vor ajuta la creșterea plantelor și le vor face mai roditoare.

Rețeta nr. 1: Curățarea solului de infecții!

Veți avea nevoie de:

– 500 ml de peroxid de hidrogen;

– 500 ml de oțet de 9 %.

Mod de preparare:

1. Amestecați peroxidul de hidrogen cu oțetul într-un recipient. Vă recomandăm să utilizați un vas de sticlă sau de plastic și să amestecați cu o lingură de sticlă sau plastic. De asemenea, îmbrăcați o pereche de mănuși, deoarece soluția este foarte puternică. Lăsați recipientul cu această soluție undeva la umbră, în aer liber, timp de 5-7 zile.

2. După aceasta, diluați un pahar din această soluție într-o găleată cu 10 l de apă.

3. Udați toamna solul din paturile din seră sau cele din aer liber cu soluția obținută, pentru a scăpa de toate infecțiile bacteriene, virale și fungice.

Rețeta nr. 2: Îmbogățirea solului cu nutrienți!

Veți avea nevoie de:

– 1 l de zer sau de chefir;

– jumătate de pahar de biohumus;

– 10 l de apă.

Mod de preparare:

1. La o săptămână după prelucrarea solului cu soluție de oțet și peroxid de hidrogen, udați-l cu o soluție pregătită din: 1 l de zer și jumătate de pahar de biohumus la 10 l de apă. Acest lucru se face pentru a restabili microflora și microorganismele din sol, și pentru a-l face fertil din nou.

2. Soluția obținută să dizolvă în felul următor: 1 pahar la alți 10 l de apă curată. Se udă pe solul uscat. Dacă deja au dat înghețurile, atunci udați solul cu această soluție deja în primăvară.

Spor la grădinărit!