Această gustare întotdeauna nu ajunge! Se mănâncă printre primele, fiind o alternativă gustoasă a salamului! Și asta datorită umpluturii neobișnuite!

Această ruladă de pui este o gustare excelentă și o alternativă mai sănătoasă a mezelurilor cumpărate din magazin! Datorită umpluturii neobișnuite, aceasta capătă un aspect festiv, iese suculentă și savuroasă. Iar dacă o veți pregăti pentru masa de sărbătoare, toate laudele vor fi ale dvs.!

INGREDIENTE:

– 500 g de piept de pui (1 piept întreg);

– 2 ouă;

– jumătate de ardei dulce (roșu);

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 3 căței de usturoi;

– 50-70 g de cașcaval;

– 1-2 linguri de brânză topită (smântână fermentată sau maioneză).

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați ardeiul în formă de cubulețe.

2. Spargeți ouăle într-un bol adânc. Asezonați-le cu sare și bateți-le puțin cu furculița sau telul.

3. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal și prăjiți puțin ardeiul dulce în el.

4. Adăugați ouăle în tigaie și distribuiți-le uniform peste ardei. Prăjiți omleta pe ambele părți, până când ouăle își vor prinde bine forma.

5. Tăiați pieptul de pui astfel, încât să obțineți un blat de aceeași grosime. Asezonați-l cu sare și piper negru măcinat, acoperiți-l cu o folie alimentară și uniformizați-i suprafața cu ciocanul.

6. Ungeți carnea cu smântână fermentată sau brânză topită pe partea interioară, astfel încât să rămână suculentă în timpul coacerii.

7. Așezați omleta deasupra, lăsând o margine mai liberă, apoi presărați-o cu cașcaval ras.

8. Rulați blatul de carne cu toate umpluturile sale în formă de ruladă compactă. În final, fixați-o cu ață, ca să nu se desfacă în timpul coacerii.

9. Ungeți forma de copt cu ulei vegetal și transferați rulada în ea. Periați-o cu un amestec de ulei vegetal și usturoi trecut prin presă.

10. Coaceți rulada în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 25-30 de minute, în dependență de grosimea mezelului.

11. Scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească complet. Îndepărtați ațele și savurați rulada obținută cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New