Această supă se află de mult timp în copiuța mea, pentru că este foarte folositoare!

Această supă cremă de broccoli, țelină și mazăre verde este foarte sănătoasă și sățioasă. O pregătesc adesea la prânz, astfel încât să am suficiente forțe și energie până la sfârșitul zilei. Pe lângă toate acestea, nu se pregătește greu și iese absolut delicioasă! Vă recomandăm să o pregătiți și dvs. O să vă placă!

INGREDIENTE:

– ulei de măsline;

– 1 ceapă;

– 500 g de broccoli;

– 200 g de mazăre verde;

– 300 g de tulpini de țelină;

– 1 l de zeamă de legume;

– 3 frunze de dafin;

– 1 linguriță de oțet balsamic;

– 250 ml de smântână vegetală pentru gătit din soia;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– tofu afumat sau niște bucățele de pâine.

MOD DE PREPARARE:

1. Încingeți o oală adâncă cu puțin ulei de măsline. Adăugați ceapa tăiată în formă de cubulețe în ea și căliți-o timp de câteva minute, până când va deveni transparentă.

2. Curățați tulpina broccoli-ului și tăiați-o în formă de cubulețe, iar însăși broccoli-ul, separați-l în buchețele. Puneți-l peste ceapa din cratiță și amestecați.

3. Tăiați tulpina de țelină în formă de cubulețe sau jumătăți de rondele. Adăugați-o și pe ea în cratiță și amestecați.

4. După aceasta, turnați bulionul de legume, adăugați mazărea verde și frunzele de dafin. Amestecați și lăsați legumele să fiarbă timp de 12 minute din momentul clocotirii. Apoi scoateți și îndepărtați frunzele de dafin.

5. Scoateți cratița de pe foc. Pasați conținutul cu ajutorul unui blender de imersie, până când veți obține o pastă omogenă.

6. Puneți vasul din nou pe foc, adăugați oțetul balsamic, sare și piper negru măcinat după gust și aduceți supa în punctul de fierbere.

7. Adăugați smântâna vegetală pentru gătit din soia și amestecați. După ce a dat din nou în clocot, scoateți cratița de pe foc.

8. Tocați pătrunjelul mărunt și adăugați-l în cratiță. Amestecați.

9. Tăiați tofu în formă de cubulețe și prăjiți-le puțin într-o tigaie încinsă, fără ulei vegetal.

10. Mâncarea este gata! Savurați supa cremă obținută cu puține cubulețe de tofu și pătrunjel tocat! Este un adevărat răsfăț pentru sănătatea noastră!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New