Acest aluat este atât de bun, încât aș coace pâine din el în fiecare zi! Rețeta este foarte simplă!

Această rețetă este perfectă pentru cei care iubesc pâinea proaspătă și aromată de casă. Este simplă, care nu necesită mult timp sau efort pentru a fi pregătită, dar care va impresiona cu siguranță pe oricine care o va gusta. Pâinea iese crocantă la exterior și moale la interior, perfectă pentru a fi savurată alături de o supă sau un fel principal de mâncare. Deci, dacă sunteți gata să vă bucurați de o pâine proaspătă și delicioasă, atunci această rețetă este pentru dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru maia:

– 100 ml de apă caldă;

– 2 lingurițe de zahăr;

– 8 g de drojdie uscată;

– 3 linguri cu vârf de făină;

Pentru aluat:

– 300 ml de apă caldă;

– 500 g de făină;

– 1,5 lingurițe de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți maiaua: turnați apa caldă într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată, zahărul și amestecați totul cu un tel. După aceasta, încorporați făina. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați maiaua să dospească timp de 20 de minute.

2. Pregătiți aluatul: turnați apa caldă peste maia, cerneți făina, adăugați sarea și amestecați aluatul cu ajutorul unui mixer sau robot de bucătărie.

3. Curățați pereții vasului de aluat cu o racletă, apoi acoperiți-l cu o folie și un prosop și lăsați-l să dospească la cald timp de 20 de minute.

4. Adunați din nou aluatul dospit cu racleta și modelați-l în formă de bilă. Mai lăsați-l să dospească timp de 15 minute. Apoi repetați procedura încă o dată.

5. Înmuiați-vă mâinile în apă rece. Împăturiți aluatul dospit în formă de bilă. Acoperiți-l din nou cu o folie și cu un prosop și lăsați-l să mai dospească timp de 15 minute. Timpul total de dospire este de 65 minute.

6. Transferați aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Presărați-l generos și pe el cu făină, apoi tăiați-l cu racleta în patru bucăți egale, modelându-le în formă de batoane.

7. Puneți bucățile de aluat pe un prosop de bucătărie presărat cu făină. Creați între fiecare câte o barieră din prosop, astfel încât să nu se lipească.

8. Acoperiți pâinile cu un prosop curat și lăsați-le să dospească timp de 15 minute.

9. Transferați batoanele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele.

10. Coaceți pâinile în cuptorul preîncălzit până la 190ºC, timp de 25-30 de minute.

11. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească puțin. După aceasta, savurați-le cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!