Acest model poate fi folosit la bluze, căciuli, rochii, cardigane de vară – pentru începători!

Ornament frumos și simplu de realizat care va fi pe placul tututror! Se croșetează simplu, rapid și fără prea multe bătăi de cap!

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-fir Yarn Art Baby Cotton (50% bumbac, 50 % acril);

-croșetă 2,5 mm.

PAȘII DE URMAT:

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

Raportul modelului constă din 4 + 1 ochi.

Montați 25 de ochiuri de lanț prin metoda clasică.

Rând 1 – 1 ochi de ridicare și în primul ochi lucrați 1 picioruș simplu, “5 ochiuri de lanț, săriți următoarele 3 ochiuri și în al 4-lea lucrați 1 picioruș simplu”. În acest mod lucrați până la capătul rândului.

Rând 2 – 3 ochiuri de ridicare, 2 ochiuri de lanț, întoarceți lucru și în prima arcă lucrați 1 picioruș simplu, “5 ochiuri de lanț și în următoarea arcă 1 picioruș simplu”. Repetați raportul până la capătul rândului doar că ultimul arc îl lucrați în felul următor: 2 ochiuri de lanț și în ochiul de lanț a rândului precedent lucrați un picioruș simplu.

Rând 3 – 1 ochi de ridicare, întoarceți lucrul și în primul ochi de bază faceți 1 picioruș simplu, “3 ochiuri de lanț și în următoare arcă lucrați 1 picioruș simplu, 3 ochiuri de lanț, în următoarea arcă 1 picioruș simplu”. Repetați raportul până la capăt. În ultima arcă lucrați 3 ochiuri de lanț și în al 3-lea ochi de rididcare iarăși lucrați un picioruș simplu.

Rând 4 – 3 ochiuri de ridicare, întoarceți lucrul și în prima arcă lucrați 3 piciorușe duble, iar în următoarea arcă 4 piciorușe duble. Repetați raportul, lucrând în ultima arcă 3 piciorușe duble și 1 picioruș dublu în primul ochi din rândul precedent.

Rând 5 – 1 ochi de ridicare, întoarceți lucrul și deasupra ochiului din rândul precedent lucrați 1 picioruș simplu, “5 ochiuri de lanț și între elementele din rândul precedent 1 picioruș simplu”. Ultimul picioruș simplu îl lucrați în al 3-lea ochi de ridicare a rândului precedent.

Repetați modelul de la rândul 2 până la 5 până la înălțimea dorită.

Mult spor!

New