Altfel de sarmale – forma acestora și metoda de servire vă va cuceri din prima!

Sarmale în formă de punguță, învelite în frunze de varză chinezească – un deliciu foarte aspectuos, aromat și delicios. Sunt o mâncare deosebită, care, cu siguranță, nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE:

– 1 varză chinezească (medie);

– 500 g de carne tocată de vită (sau la alegere);

– 3 cepe;

– 80 g de orez;

– condimente (sare, piper negru măcinat, boia de ardei dulce, fulgi de ardei iute);

– 2 linguri de pastă de tomate;

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați baza verzei, desprindeți frunzele acesteia și așezați-le într-un bol adânc. Acoperiți-le cu apă clocotită și lăsați-le astfel timp de 10 minute.

2. Pregătiți umplutura: adăugați carnea tocată într-un vas încăpător. De asemenea, adăugați ceapa tăiată mărunt și orezul spălat. Asezonați ingredientele cu sare, piper negru măcinat, boia de ardei dulce și fulgi de ardei iute. Turnați pasta de tomate și amestecați umplutura cu mâna. După aceasta, turnați uleiul vegetal și mai amestecați încă o dată.

3. Împărțiți umplutura în zece părți egale și modelați-le în formă de bile. Amplasați-le pe un platou.

4. Asamblați sarmalele: luați câte o frunză de varză, tăiați o fâșie de nervură lungă și îngustă din ea, adăugați o bilă de umplutură în centrul acesteia și aduceți marginile frunzei deasupra. Trebuie să obțineți ceva asemănător cu o punguță. Legați-o cu fâșia de nervură și amplasați-o pe un platou. Asamblați astfel și celelalte 9 sarmale.

5. Așezați câte 5 sarmale în două coșuri pentru aparatul de gătit cu aburi și gătiți-le la temperatură mare timp de 30 de minute.

6. Sarmalele deosebite și gustoase sunt gata! Serviți-le cu plăcere alături de sosul dvs. preferat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New