Aluat foietat de casă simplu de preparat! Prăjiturile ies crocante, aromate și foietate!

Nu-l mai cumpărați de la magazin – este mai delicios când îl pregătiți în condiții casnice! Acest aluat foietat este rapid și ușor de pregătit, iar prăjiturile făcute din el sunt pur și simplu o adevărată bunătate: crocante și foietate!

INGREDIENTE:

– 100 g de unt;

– 1,5 lingurițe de sare;

– 500 g de făină;

– 200 g de apă;

– 250 g de margarină.

MOD DE PREPARARE:

1. Frecați untul moale cu sarea într-un bol adânc. Apoi adăugați făina cernută și turnați apa. Frământați aluatul. Lăsați-l timp de o jumătate de oră sub folie, apoi frământați-l din nou timp de 3 minute.

2. Împărțiți aluatul în 4 bucăți egale și modelați-le pe toate în formă de bile.

3. Împărțiți 250 g de margarină în 4 porții. Luați o bilă de aluat, aplatizați-o cu degetele, puneți o porție de margarină în centru și acoperiți-o cu aluat.

4. Întindeți bila într-o foaie subțire și ovală. Astfel, margarina se va întinde uniform în aluat. Rulați foaia în formă de rulou. Procedați la fel cu celelalte trei bile de aluat.

5. Apoi luați primul rulou pe care l-ați pregătit. Aplatizați-l cu degetele și întindeți-l din nou.

6. Pliați foaia în formă de carte, apoi în jumătate. Aceasta este tot! Aluatul poate fi congelat în folie sau copt imediat.

7. Pentru a face acest lucru, întindeți aluatul într-un strat de grosimea necesară. Tăiați marginile pentru a evidenția straturile.

8. Modelați prăjiturile cu dulceață/gem/lapte condensat/cremă etc. Coaceți-le timp de 10 minute la temperatura de 220 °C.

9. Prăjiturile de casă foarte frumoase, foietate și crocante sunt gata! Savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!