Aluat rapid ,,5 minute” pentru pateuri: pot fi prăjite pe tigaie sau coapte în cuptor! 2 rețete fără drojdie!

Vă prezint două rețete de aluaturi cu brânză pentru pateuri, care pot fi pregătite atât pe tigaie, cât și la cuptor. Diferența de ingrediente dintre acestea este foarte mică, așa că vă recomand să le salvați în copiuța dvs. de rețete de aluaturi. Cu siguranță, o să vă prindă bine atunci când vă va veni pofta de pateuri delicioase din aluat pe bază de brânză!

INGREDIENTE:

Pentru aluatul de pateuri pe tigaie:

– 250 g de brânză de vaci;

– 2 ouă;

– 3 linguri de smântână fermentată;

– jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;

– 1/4 dintr-o linguriță de sare de lămâie;

– 1 linguriță de sare;

– jumătate de linguriță de zahăr;

– 300 g de făină;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru aluatul de pateuri la cuptor:

– 200 g de brânză de vaci;

– 1 ou;

– – 50 ml de lapte;

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– jumătate de linguriță de sare;

– 12 g de praf de copt;

– 200-250 g de făină.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul de pateuri pe tigaie: adăugați brânza de vaci într-un bol adânc. Amestecați-o cu ouăle, sarea și zahărul, folosind o furculiță. După aceasta, încorporați smântâna fermentată, bicarbonatul de sodiu și sarea de lămâie.

*Sarea de lămâie se adaugă pentru a fi siguri că bicarbonatul de sodiu s-a stins în smântână și pentru ca gustul acestuia să nu se simtă în aluat. Deoarece se poate întâmpla ca smântâna și brânza să nu fie suficient de acre și bicarbonatul de sodiu să nu se stingă.

2. După aceasta, adăugați făina cernută în bol și amestecați puțin cu spatula. Apoi transferați aluatul pe masă, adăugați uleiul vegetal și frământați-l cu mâinile. Acesta trebuie să iasă omogen și ușor lipicios de mâini. Acoperiți-l cu bolul și lăsați-l pe masă să se „odihnească” timp de 20 de minute.

3. După aceasta, împărțiți-l în bucăți egale și modelați pateurile. Prăjiți-le pe tigaie până când se vor rumeni pe ambele părți.

4. Pregătiți aluatul de pateuri la cuptor: adăugați brânza de vaci, oul, laptele și sarea într-un bol adânc. Pasați ingredientele cu ajutorul unui blender de imersie, până la obținerea unei compoziții omogene. După aceasta, adăugați uleiul vegetal și amestecați cu spatula.

*Datorită adăugării uleiului în aluat, pateurile la cuptor vor ieși foarte moi.

5. Amestecați praful de copt cu făina și adăugați ingredientele uscate în bol. Frământați un aluat moale și ușor lipicios de mâini. Lăsați-l să se „odihnească” în bol timp de 15 minute.

6. După aceasta, modelați pateurile și coaceți-le la temperatura de 180°C, timp de 25-30 de minute.

*Puteți opta pentru orice formă și umplutură a pateurilor.

7. Savurați pateurile obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!