Am fost la căsuța de vacanță și am copt un tort delicios fără cuptor, în doar 20 de minute. Acum, toți vecinii îmi cer rețeta!

Tort „Medovik” pe tigaie, în doar 20 de minute. Suntem în plină vară și această variantă de coacere este cea mai actuală, pentru că nu dorim să pornim cuptorul pe această caniculă. Am făcut acest lucru și la căsuța de vacanță și toți vecinii care au venit să ne viziteze și au gustat acest desert, ne-au cerut rețeta. A ieșit foarte gustos! Vi-l recomand și dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 130 g de unt;

– 2 ouă;

– 1/3 dintr-o linguriță de sare;

– 100 g de miere;

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;

– 300-350 g de făină;

Pentru cremă:

– 500 g de smântână fermentată de 15-25%;

– 5-6 linguri de zahăr pudră;

– 1/4 dintr-o linguriță de sare de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați untul de temperatura camerei, sarea și mierea. Puneți bolul pe o bain-marie și, amestecând încontinuu, încălziți ingredientele până la dizolvarea completă a untului.

2. După aceasta, adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați.

3. De îndată ce compoziția va începe să devină spumoasă, adăugați 200 g de faină. Amestecați până la îngroșare.

4. Scoateți aluatul de pe foc și lăsați-l timp de 5 minute să se răcească. După aceasta, adăugați restul cantității de făină. Amestecați-l, până când va deveni moale și omogen.

5. Presărați masa cu făină și împărțiți aluatul obținut în 8 bucăți egale, modelându-le în formă de bile. Însă acest lucru depinde de diametrul tigăii dvs. A noastră are diametrul de 26 cm.

6. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o într-un cerc egal cu diametrul tigăii, folosind sucitorul.

7. Încingeți o tigaie uscată, adăugați câte o foaie de aluat pe ea și coaceți-o timp de 30-40 de secunde pe fiecare parte, până când se va rumeni.

8. Luați o farfurie și decupați cercuri perfecte din foile de tort obținute. Marginile păstrați-le.

9. Cu ajutorul unui blender, transformați marginile decupate în fărâmituri. După aceasta, prăjiți-le pe tigaie, până când se vor mai rumeni puțin.

10. Pregătiți crema: încorporați smântâna fermentată cu zahărul pudră. Folosiți o lingură, nicidecum mixerul, deoarece crema va ieși prea lichidă. În final, pentru ca să nu obțineți o cremă prea dulce, adăugați sarea de lămâie și mai amestecați puțin.

11. Asamblați tortul: puneți un pic de cremă pe platou, așezați o foaie de tort și ungeți-o cu cremă. Continuați stratificarea până când veți termina ambele componente. În final, ungeți și suprafața tortului cu cremă, apoi presărați-o cu fărâmiturile de blat. Dacă dispuneți de timp, lăsați tortul în frigider să se hidrateze timp de 4 ore. Iar dacă nu aveți răbdare, îl puteți scoate și peste 30 de minute.

12. Noi l-am acoperit cu o plasă de ciocolată topită înainte să-l porționăm (acest lucru este opțional). Savurați deliciul obținut cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New