Am învățat această rețetă de la o prietenă din Australia. Acum, pregătesc conopidă la cină mai des!

Am învățat această rețetă de la o prietenă din Australia. Acum, pregătesc conopidă la cină mai des, deoarece este atât de simplu, și obțin o mâncare cu adevărat savuroasă! Vă recomand rețeta și dvs.!

INGREDIENTE:

– 450 g de conopidă;

– 1 ceapă;

– 2 ardei dulci;

– 150 g de fasole verde;

– 3 roșii;

– 3 căței de usturoi;

– 1 lingură de pastă de tomate;

– pătrunjel (pentru servit);

– ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prăjit);

– sare, boia de ardei dulce și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați conopida în buchețele și puneți-o într-o cratiță cu apă. Fierbeți-o timp de 5 minute din moment ce dă în clocot.

2. Tăiați ceapa în formă de jumătăți de rondele și prăjiți-o timp de aproximativ 1 minut într-o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal.

3. Tăiați și ardeii dulci în formă de jumătăți de rondele și puneți-i în tigaie. Amestecați și lăsați-i să se prăjească timp de 2 minute.

4. După aceasta, adăugați fasolea verde și mai prăjiți totul timp de 2 minute.

5. Tăiați roșiile în felii și amestecați-le cu legumele din tigaie. Asezonați-le cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce după gust, adăugați usturoiul trecut prin presă, pasta de tomate și amestecați.

6. Adăugați un polonic din apa în care a fiert conopida în tigaie și amestecați. Lăsați legumele să fiarbă timp de 5 minute.

7. Scurgeți conopida de apă și puneți-o în tigaie. Amestecați-o cu restul legumelor și stingeți focul peste aproximativ 1 minut.

8. Mâncarea de legume este gata! Savurați-o cu poftă, presărând-o în farfurie cu pătrunjel tocat mărunt!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!