Am vrut să-i fac pentru iarnă, dar i-am mâncat într-o seară! Ardei marinați pentru iarnă după o rețetă deosebit de bună!

Fie că îi veți servi ca aperitiv, sau ca garnitură la felul principal de mâncare, acești ardei în marinadă de muștar vor fi mereu o alegere excelentă pentru orice ocazie. Se pregătesc foarte ușor și ies absolut savuroși! Vă recomandăm rețeta cu mare drag!

INGREDIENTE:

– 1 kg de ardei grași (în formă curățată);

Pentru marinadă:

– 200 ml de apă;

– 150 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 3 linguri de zahăr (75 g);

– 1 lingură de sare (25 g);

– 5 boabe de ienibahar;

– 1 frunză de dafin;

– 200 g de muștar nepicant;

– 50 g de muștar franțuzesc;

– 1 linguriță de turmeric;

– 100 ml de oțet de mere.

*Din această cantitate de ingrediente, veți obține 2 borcane de 700 ml.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați ardeii grași în bucăți de mărime medie.

2. Pregătiți marinada: adăugați toate ingredientele pentru marinadă într-o cratiță cu baza groasă și amestecați. Aduceți-le în punctul de fierbere, apoi mai lăsați-le să fiarbă timp de 5 minute.

3. Puneți ardeii în cratiță și amestecați. Acoperiți-o cu un capac, aduceți totul în punctul de fierbere, apoi lăsați ardeii să fiarbă timp de 10 minute. Aveți grijă să-i amestecați periodic.

4. După aceasta, transferați ardeii în borcane sterilizate și turnați marinada deasupra, până la margine, având grijă să nu rămână goluri de aer. Închideți borcanele ermetic cu capacele lor.

5. Întoarceți borcanele cu susul în jos și lăsați-le să se răcească complet. După aceasta, le puteți depozita: atât în cămară, cât și la temperatura camerei se păstrează bine. Savurați iarna ardeii obținuți cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!