Aperitiv delicios de vinete – vor dispărea într-un minut din farfurie!

Această rețetă de aperitiv delicios de vinete cu roșii este perfectă pentru a fi servită cu ocazia unei cine festive sau chiar într-o seară obișnuită, alături de cei dragi. Combinația de texturi și arome va face ca acest aperitiv să devină preferatul vostru. Încercați rețeta și veți vedea – aceste vinete vor dispărea într-un minut din farfurie!

INGREDIENTE:

– 5-6 vinete;

– 2 roșii;

– jumătate de ceapă;

– câțiva căței de usturoi;

– ierburi aromatice după gust;

– 2 ouă;

– 1 lingură de făină;

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. După ce ați spălat vinetele foarte bine, tăiați-le în formă de rondele cu grosimea de 1 cm și puneți-le într-o strecurătoare. Presărați-le cu sare și amestecați-le bine. Așezați o farfurie cu o greutate peste vinete și lăsați-le să lase zeamă timp de 30 de minute.

2. Între timp, tăiați roșiile în sferturi subțiri de rondele, ceapa în jumătăți subțiri de rondele și dați usturoiul prin răzătoarea cu găuri mici. Puneți totul într-un bol adânc.

3. Asezonați legumele cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei iute (opțional). Adăugați verdeața tocată mărunt și amestecați.

4. A rămas să pregătiți o panadă într-un bol separat. Pentru aceasta, pur și simplu bateți ouăle cu o lingură de făină, fără să mai adăugați condimente, deoarece ați condimentat legumele și vinetele în sine.

5. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Înmuiați rondelele de vinete în panadă și prăjiți-le timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Acestea trebuie să se rumenească.

6. Stratificați rondelele fierbinți de vinete cu salata de roșii într-un vas adânc. Lăsați-le puțin să se îmbibe cu sucul ei, apoi le puteți savura cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!