Aperitiv din carne de porc pentru mesele festive – fără sare de nitriți!

Ruladă foarte delicioasă și aspectuoasă în secțiune pentru mesele festive, care nu presupune utilizarea sării de nitriți și care iese absolut apetisantă! Vă recomandăm să o încercați!

INGREDIENTE:

– 1,2 kg de cotlet de porc;

– 300 g de bacon;

– 15 g de sare (la 1 kg de carne);

– 3 linguri de ulei de măsline;

– 1 lingură de muștar franțuzesc;

– 1 lingură de boia de ardei dulce;

– jumătate de linguriță de boia de ardei iute;

– 2/3 dintr-o linguriță de piper negru măcinat;

– jumătate de linguriță de coriandru măcinat;

– 4 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați bucata de carne astfel, încât să obțineți un blat uniform.

2. Bateți-o puțin cu ciocanul pentru carne pe ambele părți, apoi așezați-o pe o parte cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce. Aceasta va fi partea exterioară a ruladei.

3. Iar pentru cea interioară, pregătiți un amestec de ulei vegetal cu usturoi trecut prin presă, muștar, sare, piper negru și coriandru măcinat și boia de ardei dulce și iute. Masați bine carnea cu el.

4. După aceasta, adăugați balonul slab sărat și rulați carnea în formă de ruladă. Fixați-o bine cu ață alimentară.

5. Ungeți-o cu un pic de ulei de măsline, pe care îl puteți turna în bolul unde ați pregătit amestecul condimentat, ca să se coloreze puțin.

6. Înveliți rulada cu o bucată de hârtie de copt, apoi cu una de staniol. Înainte de aceasta, introduceți termometrul în carne, dacă dispuneți de unul.

7. Dacă nu aveți termometru de bucătărie, atunci să știți că această ruladă se va pregăti în aproximativ 1 oră per 1 kg de carne. Rulada noastră are 1,5 kg, așa că o vom pregăti la cuptor timp de 1 oră și 30-40 de minute, la temperatura de 180ºC. Iar dacă aveți termometru, atunci orientați-vă după temperatura de 77°C din interiorul ei.

8. După 1 oră și 20 de minute, noi am scos-o și am desfăcut staniolul și hârtia. Apoi am mai dat-o la cuptor să se rumenească timp de 20 de minute.

9. Scoateți mezelul obținut din cuptor, lăsați-l sa se răcească complet, apoi feliați-l și savurați-l cu multă plăcere!

Termenul de valabilitate al acestui preparat este de 72 ore la frigider, fiind păstrat într-o pungă de hârtie. Dacă doriți să-l păstrați pentru un termen mai lung, atunci vă trebui să-l congelați.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New