Aperitiv pentru mesele festive! „Prune” aspectuoase din produse obișnuite. Toți oaspeții vor rămâne încântați!

Dacă se apropie o sărbătoare (Revelionul sau o aniversare), sau dacă pur și simplu doriți să vă răsfățați oaspeții cu o gustare savuroasă, atunci vă propunem să încercați această rețetă. Combinația de ingrediente este perfectă.

INGREDIENTE:

– 4 ciuperci champignon (mari);

– jumătate de ceapă;

– 1 morcov fiert;

– 2 linguri de maioneză;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 4 cartofi fierți;

– frunze de spanac (sau altfel de verdeață);

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați ciupercile în formă de cubulețe de mărime medie și puneți-le la prăjit într-o tigaie uscată.

2. Între timp, tăiați și ceapa în formă de cubulețe.

3. Când veți vedea că ciupercile încep să se rumenească, adăugați uleiul vegetal și ceapa. Amestecați și acoperiți tigaia cu un capac. Lăsați legumele să se prăjească timp de aproximativ 3-4 minute. În final, asezonați umplutura cu sare și piper negru măcinat după gust. Scoateți-o pe o farfurie și lăsați-o să se răcească.

4. Dați morcovul fiert prin răzătoarea cu găuri mici, asezonați-l cu sare și un pic de maioneză și amestecați-l.

5. Dați cartofii fierți prin răzătoarea cu găuri mici. Ai noștri sunt de un soi diferit de restul și sunt violeți. Asezonați-i cu sare, piper negru măcinat și ulei vegetal (inodor). Amestecați-i.

6. Modelați gustarea: pentru aceasta, veți avea nevoie de o formă sau un pahar mic și folie alimentară. Tapetați forma cu o bucată de folie alimentară. Apoi adăugați o lingură de cartofi și distribuiți-i uniform atât la bază, cât și pe pereți. Pentru comoditate, îmbrăcați o pereche de mănuși și faceți asta cu mâinile.

7. După aceasta, adăugați o linguriță de morcov și distribuiți-l în același mod.

8. A rămas să umpleți golul din centru cu ciuperci și să acoperiți totul cu cartofi.

9. Scoateți gustarea din formă și, ajutând-vă de folia alimentară, dați-i o formă ovală. În final, faceți o linie pe lungime cu muchia cuțitului și îndepărtați folia.

10. Modelați astfel de „prune” din tot amestecul și aranjați-le pe un platou. În final, decorați-le cu verdeață și savurați-le cu poftă pe masa festivă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!