Aperitivul „Lalele roșii” pentru masa de sărbătoare – delicios și aspectuos!

Vă împărtășim o rețetă deosebită de aperitiv pentru mesele festive, care se asamblează în formă de lalele. Suntem singuri că va fi atât pe placul dvs., cât și al oaspeților care vă vor vizita!

INGREDIENTE:

– 7 ouă fierte;

– 600 ml de apă filtrată;

– 1 sfeclă roșie de mărime mare;

– 170 ml de oțet de mere;

– 2 lingurițe de sare;

– 1 linguriță de zahăr;

Pentru umplutură:

– 100 g de brânză Suluguni;

– 1 praf de sare;

– jumătate de linguriță de turmeric;

– 1 cățel de usturoi;

– piper negru măcinat (după gust);

– jumătate de linguriță de muștar;

– pătrunjel verde (la dorință);

– câteva cozi de ceapă verde;

– 1 ardei gras de culoare galbenă.

MOD DE PREPARARE:

1. Decojiți sfecla, spălați-o și tăiați-o în formă de cubulețe: cu cât sfecla este mai mare și mai zemoasă, cu atât mai bine! Puneți sfecla într-o cratiță și adăugați zahărul, oțetul, apa de temperatura camerei și puneți cratița pe foc. Aduceți conținutul în punctul de fierbere și stingeți imediat focul. De altfel, sfecla își va pierde culoarea.

2. Strecurați sfecla de zeamă printr-o sită și lăsați-o să se răcească complet. Decojiți cu grijă ouăle, așezați-le într-un castron, turnați peste ele lichidul de sfeclă și lăsați-le la frigider peste noapte, astfel încât să fie complet scufundate în lichid.

3. A doua zi dimineață, scoateți ouăle pe un prosop de hârtie, lăsați-le să se scurgă de lichid și pregătiți umplutura.

4. Pentru umplutură, tăiați ouăle în formă de cruce, dar nu până la capăt, scoateți gălbenușul cu grijă într-un recipient separat și procedați la fel și cu restul ouălor.

5. Dați brânza Suluguni prin răzătoarea cu găuri mici și puneți-o peste gălbenușurile de ouă. Adăugați sarea, turmericul, cățelul de usturoi trecut prin presă, piperul negru măcinat, muștarul, maioneza și amestecați umplutura până la omogenizare. Transferați-o într-un poș de patiserie.

6. Umpleți cu grijă ouăle și puneți-le deoparte.

7. Tăiați ardeiul gras în jumătate, umpleți-l cu amestec de ouă și așezați-l pe platoul de servire, va juca rolul de vază.

8. Adăugați câteva cozi de ceapă verde, care vor juca rolul frunzelor, câteva crenguțe de pătrunjel și ouăle deasupra lor.

9. Iată ce aperitiv frumos și apetisant veți obține!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!