Brânză de casă, preparată din 3 ingrediente — o gustare delicioasă și folositoare!

O gustare delicioasă sau un mic dejun folositor — acestea pot fi rapid create, dacă aveți la îndemână gustoasa brânză de casă. Pregătiți-o din lapte și iaurt. În continuare vă vom descrie modul ei de preparare.

INGREDIENTE:

-un litru de lapte;

-un pahar de iaurt (250 ml);

-sucul unei jumătăți de lămâi;

-tifon — pentru strecurare;

-sare — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați laptele cu iaurtul și aduceți-le până la punctul de fierbere. Apoi adăugați sucul de lămâie și amestecați foarte repede.

2.După ce brânza se va separa de zer, lăsați-o puțin să se răcească. Apoi transferați-o într-o strecurătoare tapetată cu tifon și lăsați zerul să se scurgă într-un vas separat (puteți să presați puțin brânza, ca să grăbiți acest proces). Dați brânza cu tot cu strecurătoare și vasul de sub ea la frigider pentru 30 minute, după care adăugați sarea în ea.

3.Scurgerea zerului va dura aproximativ 8 ore. Lăsați brânza în frigider pe parcursul acestei etape. Cel mai bine ar fi să o acoperiți cu un capac, ca să nu fie pătrunsă de mirosuri străine.

Sarea se adaugă la sfârșitul procesului de preparare a brânzei.

Cu cât laptele va fi mai gras, cu atât brânza va avea o textură mai untoasă. Dacă doriți să obțineți o brânză moale și grasă, înlocuiți iaurtul cu smântână pentru frișcă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New