Când nu am mezeluri pentru tartine, nu alerg la magazin, ci le pregătesc în condiții casnice. Această rețetă mă salvează!

Astăzi vă voi împărtăși una dintre rețetele mele preferate de șuncă fără aditivi, pregătită în condiții casnice. Aceasta nu are nevoie de sare de nitriți, iese absolut savuroasă și aromată. Nimeni nu va rămâne indiferent de gustul său!

INGREDIENTE:

– 8 pulpe superioare de pui (cu os și piele);

– 1 kg de piept de pui;

– 1 linguriță de sare;

– piper negru măcinat (după gust);

– 2 căței de usturoi;

– 160 ml de zeamă de pui;

– boia dulce afumată (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Îndepărtați pielea și osul pulpelor superioare de pui. Dar nu le aruncați. Puneți-le într-o cratiță, adăugați 1 l de apă și o lingură de sare și fierbeți o zeamă din ele, timp de 30 de minute.

2. Tăiați carnea de pulpe și pieptul de pui în formă de cubulețe, apoi mai tocați-o puțin cu cuțitul.

3. Asezonați carnea cu sare și piper negru măcinat după gust. Apoi adăugați usturoiul trecut prin presă, zeamă de pui și amestecați. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați carnea să se marineze timp de 5-6 ore, sau peste noapte.

4. După scurgerea timpului indicat, împărțiți amestecul de carne în jumătate. Luați câte o pungă de copt și rulați fiecare parte în formă de ruladă. Fixați-le bine cu ață alimentară.

Notă: Noi vom rula cea de-a doua ruladă în boia afumată, pentru mai multă culoare și aromă.

5. În continuare, dvs. alegeți cum să pregătiți mezelurile. Noi îl vom coace pe primul în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 1 oră. Iar pe cel de-al doilea, îl vom acoperi cu apă fierbinte și fierbe timp de 1 oră.

6. Mezelurile sunt gata! Savurați-le cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!