Cârnați de casă aromați și delicioși, pregătiți din 2 feluri de carne! Vor fi un adevărat deliciu pe masa de sărbătoare!

Vă oferim rețeta unui preparat delicios de casă, pregătit din două tipuri de carne, după o rețetă foarte simplă și ușoară. Dacă doriți să vă surprindeți oaspeții cu ceva deosebit, atunci încercați acești cârnăciori. O să fie pe placul tuturor!

INGREDIENTE:

– 1 kg de carne de porc cu grăsime;

– 500 g de carne de pui (orice parte);

– 2 căpățâni de usturoi (120 g);

– 1 linguriță de piper negru măcinat;

– jumătate de linguriță piper alb măcinat;

– 1 lingură de sare;

– 100-150 ml de apă;

Pentru fierbere:

– 2,5 l de apă;

– 2 frunze de dafin;

– 20 de boabe de piper negru;

– 1 linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați carnea de porc și cea de pui în formă de cubulețe mici (1×1 cm). Și, din motiv că va fi mai ușor de tăiat, vă recomandăm să o congelați puțin înainte de aceasta.

2. Mai apoi, ocupați-vă de usturoi. Îl puteți trece prin presă, da prin răzătoare sau toca mărunt cu cuțitul. Dvs. alegeți.

3. Puneți ambele amestecuri de carne într-un bol încăpător. Asezonați-le cu sare, piper măcinat, usturoi și amestecați. În final, încorporați și apa.

*Deoarece carnea noastră a foc congelată și s-a topit în timpul procesului de amestecare, pentru noi a fost suficient 100 ml de apă. Dvs. dacă folosiți carne proaspătă, puteți să mai adăugați un pic de apă.

4. Pregătiți intestinele: în cazul, în care folosiți conservate în sare, spălați-le foarte bine și înmuiați-le în apă pentru circa 2 ore înainte de aceasta.

5. Umpleți intestinele cu compoziția de carne, folosind gura tăiată a unei sticle de plastic. Cârnatul trebuie să fie compact și să nu conțină goluri. Apoi legați-l după bunul plac și înțepați-l cu o scobitoare ca să nu crape în timpul fierberii.

Sfat: Dacă dispuneți de timp, lăsați cârnații să se marineze în frigider timp de 2-3 ore.

6. Puneți o cratiță cu apă la fiert. Când a dat în clocot, adăugați frunzele de dafin, boabele de piper și sarea în ea și scufundați cercurile de cârnați. Lăsați-le să fiarbă timp de jumătate de oră la foc mic și fără capac.

7. După aceasta, scoateți-le să se răcească complet într-un castron. Apoi transferați câte unul într-o tigaie încinsă cu untură de porc și prăjiți-l pe ambele părți (timp de 5-7 minute pe fiecare parte), până când se va rumeni.

Sfat: De asemenea, cârnații fierți pot fi congelați. Când veți avea nevoie, pur și simplu îi veți scoate și prăji atunci.

8. Savurați cârnații obținuți cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!