Carne zvântată de casă – rețeta este una foarte simplă!

Majoritatea din noi dorim să înlocuim salamul din comerț cu produse care nu conțin coloranți, conservanți și alți aditivi alimentari. Unul din aceste produse este carnea zvântată.

Ce poate fi mai bun decât o bucată de carne pregătită în casă? Carnea zvântată este 100% naturală în comparație cu delicatesele din magazin. Are un termen de valabilitate mare și costă mai puțin decât salamul sau carnea tocată din comerț.

Preparatul este foarte versatil, carnea poate fi: moale, condimentată, picantă. Iată o rețetă de încredere, pas cu pas, de carne zvântată pregătită în casă.

Carne zvântată de porc

Vă recomandăm să folosiți ceafă de porc și carnea zvântată feliată va arăta bine și să nu se va usca prea tare. Rețeta este pentru gurmanzi cu răbdare, dar rezultatul merită tot efortul: nimeni nu va rămâne indiferent față de acest deliciu!

INGREDIENTE:
-2 kg carne de porc;

-500 gr de sare;

-2 lingurițe amestec de piper;

-2 lingurițe semințe de coriandru;

-4 gr de cimbru;

-4 gr de rozmarin;

-5 foi de dafin.

MOD DE PREPARARE:
1.Spălați carnea de porc și uscați-o cu un prosop de hârtie. Înlăturați toată grăsimea.

2.Mărunțiți foile de dafin și semințele de coriandru, apoi amestecați-le cu cimbru și rozmarin. Condimentați bucățile de carne cu piper și frecați-le pe ambele părți cu amestec de ierburi aromatice.

3.Puneți carnea într-un recipient, presărați-o cu sare pe toate părți-le și dați-o la frigider pentru 2 zile.

4.Întoarceți carnea periodic, să se săreze bine pe toate părțile.

5.Peste 2 zile, scoateți carnea din frigider, spălați-o sub jet de apă și uscați-o cu prosop de hârtie.

6.Mai frecați-o o dată cu condimente, dar deja fără sare, înveliți-o în câteva straturi de tifon curat și uscat. Atârnați carnea în frigider sau în alt loc răcoros și aerisit pentru 2 săptămâni.

7.Dacă lăsați carnea la zvântat în frigider, atunci este nevoie să o întoarceți de 2 ori pe zi (obligatoriu!).

Carnea zvântată de porc este gata! Procesul durează 2 săptămâni, dar în schimb este pregătită cu dragoste. Deci e mult mai gustoasă ca cea din comerț, care nu se știe din ce și cum a fost pregătită.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

 

New