Chifle delicioase, dintr-un aluat cu dospire peste noapte! Dimineața, toți vor avea pâine proaspătă la micul dejun!

Dat fiind faptul că familia mea adoră pâinea proaspătă și toți consumă pâine la micul dejun, eu pregătesc mereu aceste chifle de cu seară. Aluatul lor nu necesită frământare și se lasă la dospit peste noapte. Ies foarte bune la gust, cu o crustă crocantă și aromată. Merită să le încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 500 g de făină;

– 1 g de drojdie uscată;

– 300 ml de apă rece;

– 10 g de sare;

– 20 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Diluați drojdia uscată în bolul cu apă rece, apoi adăugați făina și sarea și amestecați aluatul puțin cu spatula.

2. După aceasta, adăugați untul topit și continuați să amestecați aluatul cu spatula, până când va fi cât de cât omogen. Acesta va ieși moale și lipicios, dar așa și trebuie să fie.

3. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și un prosop și lăsați aluatul să dospească timp de 8-10 ore la temperatura camerei (peste noapte).

4. Iată cum arată aluatul cu 9 ore mai târziu:

5. Folosiți o racletă și transferați-l pe suprafața de lucru presărată cu făină. Modelați-l în formă de bilă, aducând marginile acestuia de câteva ori deasupra cu racleta.

6. Acum, tăiați aluatul în 10 bucăți cu greutatea de 80-83 g. Modelați-le pe toate în formă de biluțe.

7. Puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți-le cu o folie și lăsați-le să crească timp de 30-40 de minute.

8. După aceasta, realizați câte o incizie peste fiecare și ungeți-le cu apă.

9. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 200ºC, timp de 20 de minute. Apoi scoateți-le din cuptor și stropiți-le imediat cu apă. După răcire, le puteți savura cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!