Chifle foietate la cuptor – atât de aromate și atât de gustoase!

Vă prezint o rețetă reușită de chifle foietate la cuptor, care se potrivesc perfect pentru micul dejun sau o gustarea de după-amiază. Chiflele sunt umplute cu brânză feta și au o textură fragedă și aerată, datorită aluatului întins și uns cu unt de mai multe ori. Rețeta o am de la bunica mea, care îmi pregătea aceste chifle când eram mică. Sunt sigură că vă vor plăcea și dvs.!

INGREDIENTE:

– 2 pahare cu apă;

– 2 ouă (fără 1 gălbenuș);

– 1 linguriță de sare;

– 5,5 căni de făină;

– 125 g de unt sau margarină;

– brânză feta.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați apa într-un bol adânc și amestecați-o cu ouăle. Păstrați un gălbenuș pentru ungere.

2. După aceasta, adăugați făina și sarea și frământați un aluat moale, omogen și nelipicios de mâini.

3. Tăiați aluatul obținut în jumătate și modelați fiecare bucată în formă de bilă. Acoperiți-le cu o folie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 5 minute.

4. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o într-o foaie foarte subțire și rotundă. Ungeți-o cu unt moale sau margarină.

5. Aduceți marginile aluatului spre mijloc și ungeți-le cu unt. Apoi aduceți marginile scurte spre mijloc, ungeți una din ele cu unt și împăturiți aluatul în jumătate. Ungeți o parte cu unt și mai împăturiți-l încă o dată în jumătate.

6. Procedați astfel și cu cea de-a doua bilă de aluat. În total, pentru a le unge pe ambele, veți avea nevoie de aproximativ 125 g de unt. Puneți bucățile de aluat pe o farfurie, acoperiți-le cu o folie și dați-le la frigider pentru 1 oră.

7. Scoateți aluatul din frigider, luați câte o bucată și întindeți-o cu sucitorul într-un blat subțire, de formă dreptunghiulară, presărând aluatul cu făină la nevoie. Tăiați-l în pătrățele porționate.

8. Adăugați câte o linguriță de brânză feta peste fiecare pătrățel de aluat și lipiți colțurile acestuia deasupra, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

9. Puneți viitoarele chifle pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le cu un gălbenuș de ou.

10. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 200°C, până când se rumenesc.

11. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!