Chifle pentru sandvișuri din cel mai simplu aluat (fără ouă și lapte)! Sunt foarte pufoase și gustoase!

Această rețetă de chifle pentru sandvișuri este atât de simplă și ușoară, încât le puteți pregăti în fiecare zi. Cu ajutorul lor, puteți hrăni o familie întreagă la micul dejun, savurându-le atât așa cum sunt, alături de un pahar cu lapte, sau în formă de sandviș. De asemenea, pot fi puse în pachețelul de mâncare pentru școală al copiilor.

INGREDIENTE:

– 500 g de făină;

– 20 g de drojdie proaspătă (sau 7 g drojdie uscată);

– 60 g de zahăr (3 linguri);

– 7 g de sare (jumătate de lingură);

– 250 ml de apă;

– 60 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui ( 55 g);

Ingrediente suplimentare:

– 1 ou;

– 1 linguriță de zahăr;

– 1 linguriță de ulei vegetal pentru a unge chiflele;

– semințe de susan.

MOD DE PREPARARE:

1. Diluați drojdia în apa caldă, apoi adăugați sarea, zahărul și uleiul vegetal. Amestecați.

*Pentru a frământa aluatul, noi vom folosi robotul de bucătărie, însă acesta poate fi frământat și cu mâna.

2. Adăugați făina cernută din timp și frământați aluatul timp de 7 minute cu robotul, sau timp de 10-12 minute cu mâinile. Acesta trebuie să iasă moale, neted, omogen și nelipicios.

3. Puneți aluatul obținut într-un bol, acoperiți vasul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească timp de 1 oră.

4. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și împărțiți-l în 8 bucăți egale, a câte 110 g fiecare. Modelați-le în formă de bile. Acoperiți-le cu o folie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 15 minute.

5. Luați câte o bilă de aluat și aplatizați-o cu degetele, până când obțineți o lipie rotundă. Rulați-o în formă de rulou. Mai rulați-l puțin pe masă, ca să lipiți marginea și să-l alungiți.

6. Așezați viitoarele chifle pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu un amestec de ou, zahăr și ulei vegetal. Presărați-le cu semințe de susan.

Sfat: Zahărul se adaugă pentru a ține semințele de susan pe aluat, iau uleiul vegetal – pentru a le face mai moi. Dacă nu veți presăra chiflele cu semințe, atunci ungeți-le doar cu ou bătut. Acoperiți-le cu o folie și lăsați-le să se ridice timp de 40-50 de minute.

7. Coaceți în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 25 minute, până când se vor rumeni.

8. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!