Combinație reușită de broccoli și cartofi pentru o cină sățioasă și gustoasă! Nimeni nu va rămâne indiferent!

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de cină rapidă, sățioasă și delicioasă, atunci această combinație de broccoli și cartofi este soluția perfectă pentru dvs.! Acest preparat la cuptor este ușor de făcut și plin de arome. Servindu-l pe masă la cină, nimeni nu va rămâne indiferent de el! Merită să-l încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 1 broccoli + 1 linguriță de sare;

– 500 g de cartofi decojiți + 1 linguriță de sare;

Pentru sos:

– 40 g de parmezan

– 55 g de unt (2 linguri);

– 50 g de făină (2 linguri);

– 500 ml de lapte (2 pahare);

– jumătate de linguriță de nucșoară măcinată;

– ulei de măsline;

– mozzarella.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați broccoli-ul în buchețele. Transferați-le într-o cratiță cu apă clocotită. Adăugați o linguriță de sare și amestecați. Din moment ce vor da în clocot, fierbeți-le timp de 2 minute. Apoi scurgeți-le de lichid și scoateți-le într-un bol.

2. Tăiați cartofii decojiți în formă de rondele și fierbeți-le și pe ele într-o cratiță cu apă și o linguriță de sare, timp de 7minute. Apoi scurgeți-le și scoateți-le într-un bol.

3. Transferați buchețele de broccoli pe un tocător și tăiați-le mărunt cu cuțitul.

4. Pregătiți sosul: încingeți o crăticioară cu bucata de unt. Când s-a topit, adăugați făina și prăjiți-o până când se va îngroșa. Apoi turnați imediat laptele și amestecați energic. După omogenizare, adăugați o linguriță de sare și nucșoara măcinată. Continuați să amestecați în continuu cu telul.

5. Când sosul va căpăta consistența unei smântâni fermentate, adăugați jumătate din cantitatea de parmezan ras și amestecați foarte bine, până când se va încorpora complet. Sosul este gata! Scoateți-l de pe foc.

6. Tapetați baza unei forme cu hârtie de copt și ungeți-o cu ulei de măsline. Adăugați câteva linguri de sos la baza ei, apoi așezați un strat de rondele de cartofi, acoperiți-i cu 1-2 linguri de sos și presărați-i cu parmezan. Apoi procedați la fel și cu următorul strat de broccoli.

7. Continuați să stratificați astfel toate ingredientele, până când le veți termina. În final, adăugați mozzarella rasă deasupra.

8. Coaceți legumele în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 35 minute.

9. Scoateți deliciul obținut din cuptor, porționați-l și savurați-l la cină cu multă plăcere, alături de un sos potrivit!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!