Cu ce să amestecați avocado ca să obțineți o gustare consistentă și folositoare!

Chiar și o simplă gustare sub formă de tartine poate fi preparată sănătos. Această pastă de avocado corespunde în totalitate cu principiul dat. Ea poate fi pregătită în câteva minute și servită pe pâine ca un fel de mâncare de sine stătător sau alături de supe, salate sau ale mâncăruri calzi.

Notă: Dacă doriți să obțineți o consistență omogenă și cremoasă, atunci va trebui să pasați ouăle fierte cu o furculiță și să tocați ceapa și țelina cu un blender. În același timp, puteți transforma aceste ingrediente într-o salată, tăind avocado în cubulețe sau în felii.

INGREDIENTE:

– 1 avocado;

– 7 ml de suc de lămâie;

– 1 rădăcină de țelină;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 30 g de maioneză;

– 4 ouă fierte;

– 5 g de cozi de ceapă verde.

MOD DE PREPARARE:

1. Decojiți ouăle fierte (reci) și tăiați-le mărunt cu cuțitul.

2. Pasați miezul de avocado cu o furculiță.

3. Tocați mărunt cu cuțitul cozile de ceapă verde și rădăcina de țelină.

4. Adăugați toate ingredientele pregătite într-un bol și amestecați-le cu maioneza și sucul de lămâie. Apoi asezonați-le cu sare și piper negru măcinat după gust.

Dacă sunteți atenți la numărul de calorii pe care le consumați, atunci, cu siguranță, veți atrage atenția la maioneza din lista de ingrediente. Însă să știți că o puteți înlocui cu un sos sănătos, pregătit în condiții casnice, sau o puteți evita cu totul din această pastă tartinabilă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!