Cubulețe de pui și legume fără conservanți – ușor de pregătit în condiții casnice! Se păstrează în congelator!

Cuburi de legume și carne pentru supe, sosuri, zeamă și alte preparate, care vor conferi un gust aparte, aromat și foarte delicios. Merită să le pregătiți și dvs. în condiții casnice. Sunt mult mai bune și folositoare decât cele din comerț!

INGREDIENTE:

– 1 pulpă de pui;

– 1 ceapă;

– 150 ml de apă fierbinte;

– 3 căței de usturoi;

– jumătate de guli-rabe;

– 4 morcovi;

– 2 rădăcini de pătrunjel;

– 2 rădăcini de păstârnac;

– jumătate de rădăcină de țelină;

– 4 tulpini de țelină;

– pătrunjel verde (după gust);

– 80 g de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Încingeți tigaia cu un pic de ulei vegetal și prăjiți pulpa de pui în el, timp de 1 minut pe fiecare parte. Apoi turnați apa fierbinte, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați carnea să fiarbă, până când va fi gata (timp de aproximativ 30-40 de minute).

2. Între timp, tăiați toate legumele în formă de cubulețe și puneți-le într-un bol adânc. De asemenea, adăugați și verdeața tocată.

3. După ce a fiert, dezosați carnea și tocați-o mărunt cu cuțitul.

4. Transferați carnea în zeama rămasă de la pui în tigaie. Adăugați legumele, sarea și amestecați. Gătiți-le la foc mic timp de 8 minute, sub capac.

5. Scoateți vasul de pe foc și pasați legumele cu ajutorul unui blender de imersie, până când veți obține o pastă omogenă.

6. Luați o formă de copt cu dimensiunile de 34×23 cm și turnați pasta obținută în ea. Distribuiți-o uniform. Dați forma la congelator peste noapte.

7. Scoateți forma din congelator și tăiați pasta în formă de cubulețe de mărimea dorită. Împachetați-le în hârtie de staniol și depozitați-le în congelator.

8. Savurați cuburile obținute de bulion pentru supe cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!