Cum să creșteți lalele pe tot parcursul anului! Secretul cum puteți face acest lucru fără pământ!

Doar imaginați-vă: peste geam este vreme posomorâtă, este lapoviță și este frig. Și pe pervaz aveți lalele gingașe, intens colorate și frumoase, crescute chiar de dumneavoastră!

Plantele vii, mai ales care înfloresc pe tot parcursul anului sunt o plăcere. Curând veți afla cum să creșteți lalele acasă. Și nici de pământ nu aveți nevoie! Doar o vază rafinată și apă…

 

AVEȚI NEVOIE DE:

-bulbi mari de lalele potriviți pentru sădire;

-recipiente frumoase, transparente, pentru plantare;

-mărgele, bile de sticlă, pietricele;

-apă.

PROCESUL DE CREȘTERE A LALELELOR ÎN APĂ:

1.Mai întâi de toate, cumpărați bulbi mari de lalele potriviți pentru plantare și creștere acasă. Pink Impression, Monte Carlо, Ad Rem, Princess Victoria există o varietate de soiuri, alegeți care vă sunt pe plac.

2.Puneți bulbii în frigider pentru 13-17 săptămâni. Important! Nici într-un caz nu păstrați merele alături de bulbii de lalele, de altfel planta nu va înflori.

3.Într-un vas așezați mărgele și pietricele, umpleți-l cu apă până aproape acoperiți pietrele.

4.Așezați bulbii de lalele pe pietricele cu mugurii în sus. Mugurii trebuie să ajungă singuri în apă, dacă puneți bulbii direct în apă, ei pur și simplu vor putrezi.

5.Depozitați recipientele cu bulbi într-un loc răcoros și întunecat pentru aproximativ 6 săptămâni.

6.Și în sfârșit puteți transfera recipientele cu lalele pe pervazul luminat de soare. După doar 3 săptămâni, deja vă veți putea bucura de frumusețea acestor flori.

Desigur, bulbii vor înflori doar câteva săptămâni, nu pe tot prcursul anului. Dar dacă veți planta bulbi pregătiți în diferite perioade, pe pervaz veți avea permanent flori proaspete!