Cum să cultivați răsadul folosind sticle de plastic!

Această metodă este una foarte comodă pentru că puteți să nu udați răsadul. Puteți să plecați liniștiți de acasă pentru o anumită perioadă de timp și să nu vă faceți griji că planta se va usca. Acest lucru nu se va întâmpla dacă îl veți sădi în sticle de plastic, urmând această tehnologie.

Creșterea răsadului din semințe în sticle de plastic

Astfel, puteți crește orice răsad – roșii, ardei, castraveți etc. Pentru aceasta, va trebui să faceți rost de sticle de plastic. Pe lângă ele, mai aveți nevoie de sol pentru răsad, un fir gros din lână, semințe, pe care le veți planta, foarfece și cariocă.

Tăiați sticla în 2 părți, aproximativ în jumătate. Faceți o gaură în capac, folosind sula. Apoi faceți nod pe firul de lână și îl treceți prin gaura din capac. Datorită acestui nod, firul se va ține de capac. Lungimea firului, care iese din capac, trebuie să fie de aproximativ 10 cm.

Puneți capacul și turnați solul pregătit pentru răsad în partea superioară a sticlei. Îl umeziți, după care sădiți semințe de roșii, castraveți sau orice altă cultură doriți.

Așezați recipientul, cu semințele deja plantate, în cealaltă jumătate a sticlei. În acest caz, firul de lână va trebui să se scufunde în partea de jos a sticlei, unde e necesar să turnați apă. În rezultat, obțineți un ghiveci cu sistem de irigare. Acum puteți să nu vă mai faceți griji pentru răsadul dumneavoastră. El nu se va usca, chiar și dacă ați uitat să-l udați sau ați plecat de acasă pe un timp mai îndelungat.