Cum să transformați o pereche de blugi vechi într-o fustă foarte frumoasă! Instrucțiuni pas cu pas!

Transformați o pereche de blugi vechi într-o fustă nouă, care vă va accentua silueta! În acest articol, veți găsi pașii pe care va trebui să-i urmați în acest sens!

Pași de urmat:

1. Tăiați cracii pantalonilor. Nu aruncați partea de sus – aceasta va fi baza fustei. Desfaceți cusăturile din față și din spate care îngustează blugii (acolo unde începe trecerea la craci; desfaceți cusăturile până la fermoar, din față și din spate, cam la aceeași înălțime). Coaseți din nou blugii la mașina de cusut, dar mai lejer. Fusta nu trebuie să limiteze mișcarea.

2. Acum, măsurați cea mai largă parte a părții inferioare de la o margine la alta.

3. Adăugați jumătate din această lățime și încă 4 cm pentru cusături. Transferați măsurătorile pe pantaloni și tăiați dreptunghiuri egale (4 bucăți – două din fiecare crac).

4. Din bucata rezultată (lățime + 0,5 lățime + 4 cm) tăiați o bucată egală cu lățimea fustei + 2 cm.

5. Luați 3 din cele 4 benzi lungi, desfășurați marginile pe ambele părți, pentru a obține o mică franjură (doar trageți firele). Așezați-le una peste cealaltă și coaseți-le la mașină. Apoi coaseți bucata în partea de sus a blugilor, pe față. O parte este gata!

6. Acum, să trecem la partea din spate. Mai avem o bandă lungă și 4 benzi scurte. Așa trebuie să fie. În partea din spate a fustei va fi o despicătură frumoasă. De-a lungul liniilor, ca în imaginea de mai jos, desfășurați denimul pentru a obține o franjură.

7. Suprapuneți părțile mici și coaseți-le una lângă alta (în imaginea de mai jos se arată unde trebuie cusute). Nu coaseți piesele duble împreună – fusta trebuie să păstreze despicătura.

8. Acum, suprapuneți piesa lungă peste piesele duble și coaseți-le împreună. Despicătura dintre piesele duble mici va fi păstrată.

9. Coaseți piesa rezultată pe spatele fustei.

10. Este aproape gata! Întoarceți fusta pe dos, ajustați și tăiați excesul de material. Coaseți părțile laterale, întoarceți-o pe față și călcați-o.

11. Îmbrăcați noua fustă! Este frumoasă, simplă și ați cusut-o pentru bănuți!

Spor la treabă!