Cum se înmulțesc trandafirii prin tehnica înmuguririi. O metodă rapidă și eficientă!

Trandafirii sunt considerați regii paturilor cu flori. Ei sunt niște flori foarte frumoase, elegante și parfumate, care pot decora orice grădină. Îngrijirea lor poate fi uneori dificilă, dar își merită efortul. Automat, apare dorința de a înmulți această floare minunată, ceea ce o puteți face prin metoda de înmugurire. Prin această metodă de înmulțire, veți putea cultiva exact același soi de trandafir.

Mod de lucru:

1. Trandafirii sunt înmulțiți cu ajutorul unei ramuri de un anumit soi. Apoi, aceasta este atașată la portaltoiul ramurii de trandafir. Acea ramură este cea care va începe să hrănească și să crească noul lăstar. În acest fel, puteți obține exact soiul de trandafir de la care ați luat materialul săditor.

2. Pentru portaltoi, alegeți o ramură sănătoasă și bine dezvoltată. Aceasta trebuie tăiată, lăsând doar 10 cm. Tăietura trebuie făcută în diagonală, la 45 de grade, folosind o foarfecă de grădinărit foarte ascuțită. Apoi, faceți o a doua tăietură, dar pe orizontală, la 10 mm distanță de prima. Ar trebui să obțineți o canelură, în care veți introduce puietul.

3. Pentru înmugurire, trebuie să luați o ramură cu diametrul de 6 mm și lungimea de 15 cm. Acesta va fi materialul săditor. Faceți o tăietură orizontală în partea de sus, la 2,5 cm de vârf. Ar trebui să obțineți o pană. Apoi faceți o altă tăietură, în același loc.

4. Apoi, capătul penei se introduce în canelură. Aceasta trebuie să se țină ferm pe ramură. Înfășurați locul cu bandă de cauciuc pentru a-l menține în poziție și a-l proteja.

5. După câteva săptămâni, va începe să crească o nouă ramură, așa că va trebui să îndepărtați banda adezivă. Dacă încep să crească lăstari în jurul zonei, aceștia trebuie îndepărtați. Aveți grijă de udare, fertilizare și iluminare. Dacă se apropie iarna, pregătiți planta în conformitate cu regulile. Nu uitați să acoperiți trandafirii pe timpul iernii.

În acest fel, puteți înmulți cu ușurință aceste flori frumoase fără niciun efort.

Spor la grădinărit!