Dacă aveți cartofi, ouă și puțină carne tocată acasă, atunci pregătiți această bunătate de mâncare!

Nu mai știți ce să pregătiți de mâncare la cină? Atunci, dacă găsiți câțiva cartofi, niște carne tocată și 3 ouă acasă, vă propunem să încercați această rețetă. Urmând-o, veți obține un deliciu foarte gustos, care va ajunge pentru toată familia. Toți o să rămână încântați!

INGREDIENTE:

– ~ 800 g de cartofi;

– 3 ouă

– sare, coriandru măcinat și nucșoară (după gust);

Pentru umplutură:

– 1 ceapă;

– 1 praf de zahăr;

– 450 g de carne tocată;

– 1 ardei dulce;

– 1 lingură de pastă de tomate;

– jumătate de linguriță de usturoi uscat;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați cartofii de coajă și dați-i prin răzătoarea cu găuri mari. Puneți-i într-un bol adânc și acoperiți-i cu apă rece. Lăsați-i în ea pentru aproximativ 10 minute.

2. Între timp, tăiați ceapa în formă de cubulețe, puneți-o într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, asezonați-o cu un praf de zahăr și prăjiți-o până când se va înmuia.

3. După aceasta, adăugați carnea tocată și prăjiți-o împreună cu ceapa, la foc mare, până când se va evapora toată umezeala.

4. Tăiați ardeiul în forma dorită și adăugați-l în tigaie. De asemenea, adăugați și pasta de tomate. Amestecați foarte bine. În final, asezonați totul cu sare, piper negru măcinat și usturoi uscat. Mai amestecați încă o dată. Peste 4-5 minute, umplutura va fi gata.

5. Scurgeți cartofii de apă, puneți-i într-un bol încăpător și amestecați-i cu ouăle, sarea, coriandrul măcinat și nucșoara.

6. În continuare, periați o tigaie cu diametrul de 26 cm cu ulei vegetal și puneți-o pe foc. Împărțiți amestecul de cartofi în jumătate și distribuiți o parte în tigaie. Apoi adăugați umplutura de carne și cartofii rămași. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați mâncarea să se pregătească la foc mic, timp de 20 de minute.

7. După aceasta, ajutați-vă de un capac cu diametrul mai mic sau de o farfurie și întoarceți turta să se prăjească și pe partea cealaltă – de data aceasta, timp de 10 minute.

8. Mâncarea este gata! Savurați-o la masă cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!