Datorită acestei combinații, acestea ies foarte suculente, aromate și gustoase – mai gustoase nu pot fi! Rețetă de pârjoale!

Vă prezentăm o rețetă de pârjoale de casă, pregătite dintr-un amestec de carne de vită și slănină de porc. Datorită acestei combinații, acestea ies foarte suculente, aromate și gustoase. De asemenea, și coptul la cuptor le conferă un plus de savoare.

INGREDIENTE:

– 500 g de carne de vită (sau de carne tocată);

– 500 g de slănină de porc;

– 300 g de ceapă;

– 2 căței de usturoi;

– 150 g de miez de pâine albă;

– 200 ml de lapte;

– 20 g de amidon de cartofi;

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Începeți prin prăjirea cepei în ulei vegetal, până când se va înmuia. O puteți tăia grosier, dacă o veți trece prin mașina de tocat împreună cu amestecul de carne, sau mărunt, dacă deja aveți carnea tocată gata. În final, adăugați și usturoiul tăiat mărunt la ceapă și prăjiți-l puțin. Lăsați ceapa să se răcească până la temperatura camerei.

2. Rupeți mărunt miezul de pâine și puneți-l la înmuiat în lapte.

3. Treceți carnea tocată împreună cu ceapa prăjită prin mașina de tocat carnea. De asemenea, scurgeți pâinea de lapte și treceți-o și pe ea prin mașina de tocat.

4. Amestecați compoziția obținută foarte bine cu mâna, apoi asezonați-o cu sare și piper negru măcinat după gust. De asemenea, încorporați și amidonul de cartofi.

Sfat: Dacă doriți, puteți înlocui amidonul cu un cartof dat prin răzătoarea cu găuri mici.

5. Înmuiați-vă palmele în apă rece și modelați pârjoalele de forma și mărimea dorită.

6. Treceți pârjoalele printr-o farfurie cu făină și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu suficient ulei vegetal, până când se vor rumeni puțin pe ambele părți. De asemenea, dacă doriți sa aibă o crustă mai crocantă, le puteți trece prin pesmet sau le puteți prăji fără nimic; tot vor fi bune.

7. Scoateți pârjoalele într-o formă de copt și continuați să le gătiți în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 15 minute.

8. Pârjoalele sunt gata! Savurați-le la cină cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!