De ce nu am aflat această metodă de pregătire a croissantelor până acum? E foarte ușoară și rapidă!

V-ați întrebat vreodată cum se pregătesc croissantele proaspete și pufoase de casă? Atunci această rețetă este perfectă pentru a vă învăța cum să pregătiți aceste delicioase produse de patiserie. Cu un aluat ușor de pregătit și câțiva pași simpli, veți obține niște croissante foietate și aromate, care nu vor putea lăsa pe nimeni indiferent. Încercați această rețetă și veți fi surprinși de cât de ușor este să pregătiți aceste bunătăți!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 660 g de făină;

– 200 ml de apă caldă;

– 200 ml de lapte cald;

– 25 g de zahăr;

– 10 g de drojdie uscată;

– 1 ou + 1 albuș de ou;

– 1 linguriță de sare;

Ingrediente suplimentare:

– 100 g de unt;

– 1 gălbenuș de ou;

– 1 lingură de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați apa și laptele cald într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia uscată și amestecați. Acoperiți bolul cu o farfurie și lăsați drojdia să se activeze timp de 15-20 de minute.

2. Adăugați ouăle, făina, sarea și frământați aluatul. La început, poate fi lipicios, de aceea, vă recomandăm să-l frământați pe suprafața de lucru unsă cu ulei vegetal, până când nu se va mai prinde de mâini așa de tare. Puneți-l din nou în bol și lăsați-l să dospească la cald timp de aproximativ 1 oră, sau până când își va dubla volumul.

3. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și împărțiți-l în 12 bucăți egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe.

4. Întindeți bilele în formă de lipii rotunde, apoi stratificați-le pe o farfurie, ungând-o pe fiecare în parte cu unt moale. Lăsați-le să se „odihnească” timp de 30-40 de minute.

5. Transferați lipiile pe masă și întindeți-le pe toate odată cu ajutorul sucitorului, astfel încât să obțineți o foaie rotundă și subțire de aluat. Tăiați-o în 12 sectoare cu ajutorul unui cuțit pentru pizza.

6. Rulați fiecare sector în formă de cornișor și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați-le să se „odihnească” timp de 30 de minute.

7. Ungeți croissantele cu un amestec de gălbenuș de ou și o lingură de lapte.

8. Coaceți croissantele în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 20 de minute.

9. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!