De ce toți sunt încântați de budinca mea? Proporțiile perfecte pentru o budincă cu brânză de vaci!

Această budincă de brânză de vaci este perfectă pentru micul dejun sau pauzele de ceai. Rețeta acesteia nu necesită mult timp pentru a fi pregătită și poate fi gătită cu ușurință chiar și de cei mai puțin experimentați în bucătărie. Urmați pașii simpli indicați mai jos și vă veți bucura de o budincă de brânză delicioasă în cel mai scurt timp posibil!

INGREDIENTE:

– 700 g de brânză de vaci;

– 150 g de zahăr tos;

– 50 g de amidon de porumb;

– 5 ouă;

– 200 g de smântână fermentată;

– 10 g de zahăr vanilat;

– 1 praf de sare;

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați brânza de vaci într-un bol încăpător și pasați-o cu ajutorul unui blender de imersie, până la obținerea unei compoziții omogene.

2. Adăugați sarea, gălbenușurile de ouă, zahărul tos și cel vanilat. Mai pasați ingredientele timp de 2 minute cu blenderul. După aceasta, încorporați și smântâna fermentată.

3. În final, adăugați amidonul de porumb și pasați compoziția din nou cu ajutorul blenderului.

4. Într-un bol separat, bateți albușurile de ouă, folosind un mixer pornit la viteză mare, până când vor lua forma telului.

5. Adăugați albușurile în bolul cu amestecul de brânză și încorporați-l treptat cu ea, folosind spatula. Amestecați ușor, de jos în sus, astfel încât amestecul să rămână pufos.

6. Turnați compoziția obținută într-o formă pătrată de copt, unsă cu unt sau ulei vegetal și presărată cu griș. Răspândiți-o uniform.

*Noi folosim o formă cu dimensiunile de 20×20 cm.

7. Coaceți budinca de brânză în cuptorul preîncălzit până la 170°C, timp de 60 de minute. Dacă peste aproximativ 30 de minute vedeți că budinca se ridică prea tare, acoperiți-o cu o bucată de staniol.

8. Scoateți bunătatea obținută de budincă din cuptor și savurați-o cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!