Din acest aluat de cartofi am obținut o mâncare foarte gustoasă și consistentă!

O idee bună de mâncare pentru prânz sau cină, pregătită din ingrediente simple și accesibile pentru fiecare. Plus la aceasta, supa iese foarte gustoasă și sățioasă! Încercați-o și dvs., nu veți regreta!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 1 cartof;

– 2 linguri de făină;

– sare (după gust);

Pentru supă:

– 200 g de carne de pui (de oricare);

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– 1 cartof;

– verdeață (după gust);

– 1 frunză de dafin;

– sare și boabe de piper negru (după gust);

– 2 linguri de unt pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1. Puneți carnea de pui la fiert într-o cratiță încăpătoare cu 1,5 l de apă.

2. Decojiți un cartof de mărime mare sau câțiva mai mici și tăiați-l în formă de sferturi de rondele. Puneți-l într-o cratiță separată să fiarbă.

3. Decojiți încă un cartof, o ceapă și un morcov. Tăiați cartoful și ceapa în formă de cubulețe, iar morcovul dați-l prin răzătoarea cu găuri mari. Puneți cartoful tăiat într-un bol cu apă rece și, până când, lăsați-l deoparte.

4. De îndată ce supa va da în clocot și va apărea spuma, să o îndepărtați. Apoi să adăugați cartoful tăiat cubulețe, frunza de dafin, sare și boabe de piper negru (după gust).

5. Pregătiți aluatul: Când celălalt cartof va fi gata, să-l scurgeți de apă și să-l pasați cu o furculiță într-o farfurie. După aceasta, să adăugați puțină sare, făina și să frământați aluatul final cu mâna. Acesta trebuie să fie moale și elastic. Acoperiți-l cu o pungă de plastic și lăsați-l pe masă să se „odihnească”.

6. Pregătiți prăjeala: Încingeți o tigaie cu 2 linguri de unt și prăjiți mai întâi ceapa, până când se va înmuia un pic, apoi adăugați morcovul. Amestecați și prăjiți legumele împreună, până când vor fi gata. Apoi să transferați prăjeala obținută în cratița cu supă. Să amestecați și să o lăsați să fiarbă mai departe.

7. Înfăinați suprafața de lucru și întindeți bila de aluat într-o turtiță rotundă, cu grosimea de 1 cm. După aceasta, tăiați-o în fâșii lungi, cu lățimea de 1 cm.

8. Rulați fiecare fâșie de aluat în formă de șnur. Aliniați-le unul lângă altul și tăiați-le cu cuțitul pe lățime, astfel încât să obțineți niște pătrățele mici de aluat. Modelați-le și pe ele în formă de biluțe.

9. După aceasta, luați câte o biluță de aluat și aplatizați-o cu degetul în centru, astfel formând o adâncitură în ea. Amplasați-le pe o farfurie.

10. Când carnea și cartofii vor fi aproape gata, adăugați „pastele” de cartofi și amestecați. Fierbeți-le până când se vor ridica la suprafață. Apoi adăugați verdeața și gustați de sare și piper negru. Dacă mai simțiți nevoia, adăugați.

11. Supa este gata. Turnați-o în farfurii și chemați familia la masă. Savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!