Doar adăugați iaurt în făină! Folosesc această rețetă în fiecare zi! Aluat moale și foarte delicios

Vă prezentăm o rețetă care vă va schimba modul în care vedeți aluatul pentru pâine! Această rețetă simplă, dar genială, folosește iaurtul natural și mierea ca ingrediente secrete pentru a obține un aluat moale și delicios. Este atât de bun, încât îl folosesc în fiecare zi pentru a coace pâine de casă!

INGREDIENTE:

– 250 g de iaurt natural;

– 42 g de miere;

– 3 g de drojdie uscată;

– 1 ou;

– 250 g de făină;

– 3 g de sare;

– 30 ml de ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugați iaurtul natural și mierea într-un bol adânc. Amestecați ingredientele foarte bine cu o spatulă. După aceasta, încorporați și drojdia uscată.

2. Bateți oul într-un recipient separat și adăugați-l în bolul cu iaurt. Amestecați.

3. Cerneți toată făina în bol, adăugați sarea și amestecați aluatul cu spatula, până când se va forma o bilă omogenă.

4. După aceasta, adăugați uleiul de măsline și continuați procesul de frământare cu mâna, până când veți încorpora tot uleiul.

5. Puneți aluatul într-un bol curat și uns cu ulei vegetal (ungeți și aluatul puțin), acoperiți vasul cu o folie alimentară și un prosop, și lăsați aluatul să dospească la cald, până când se va dubla în volum.

6. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și frământați-l puțin. Apoi tăiați-l în două bucăți egale și modelați-le în formă de bile. Lăsați-le să crească sub un prosop, timp de 15 minute.

7. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-un blat dreptunghiular, cu dimensiunile de 15×25 cm. Rulați-l în formă de rulou pe lungime și lipiți-i bine marginile și capetele. Modelați astfel și cea de-a doua franzelă și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

8. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să crească timp de 45 minute. După aceasta, periați-le cu puțină apă și presărați-le cu făină cernută deasupra. În final, realizați niște incizii cu lama cuțitului pe ele.

9. Coaceți franzelele în cuptorul preîncălzit până la 190°C, timp de 20-25 minute.

10. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!