E timpul să ne încălzim! Eu croșetez câte 5 perechi pe zi! Cipici confortabili de cameră!

Croșetați acești cipici drăguți în exact 1 oră (mărime pentru adulți și copii). Aceștia se croșetează într-un singur model pe toată lungimea. Trebuie să înțelegeți doar cum să croșetați un singur rând și apoi să repetați modelul.

Veți avea nevoie de:

– fir de croșetat;

– croșetă.

Pași de urmat:

1. Rândul 1: realizați un inel din firul de ață și croșetați 2 ochiuri libere în acesta – ele vor înlocui primul picioruș cu 1 jeteu. Acum, mai croșetați 14 piciorușe cu 1 jeteu (veți obține 15 în total). Introduceți croșeta în prima buclă de la început și încheiați rândul printr-un ochi de legătură.

2. Rândul 2: Realizați din nou 2 ochiuri libere de ridicare, care vor înlocui 1 picioruș cu 1 jeteu. Acum. În fiecare picioruș care urmează, croșetați câte 2 piciorușe cu 1 jeteu. În total, în acest rând veți obține 30 de piciorușe cu 1 jeteu. Încheiați rândul printr-un ochi de legătură.

3. De la rândul 3, se începe modelul: cum se croșetează acesta, trebui să înțelegeți aici, iar rândurile viitoare va trebui doar să le repetați după ornamentul din rândul precedent. Deci, realizați 1 jeteu. Găsiți următorul picioruș din rândul anterior. Anume însăși piciorușul cu jeteu, nu bucla de deasupra lui. Introduceți croșeta prin spatele său, către sine, înconjurându-l astfel, și croșetați 1 picioruș cu 1 jeteu.

4. Veți obține un picioruș convex. Croșetați astfel încă 8 piciorușe – 9 în total. În continuare, realizați din nou 1 jeteu și identificați următorul picioruș din rândul precedent. Acum, înconjurați-l nu din spate, ci din față. Veți obține un picioruș concav.

5. Croșetați 3 astfel de piciorușe concave. După aceasta, croșetați 3 piciorușe convexe, ca la început. Apoi realizați 9 piciorușe concave, 3 piciorușe convexe și 3 piciorușe concave. Acesta și este raportul de croșetare până la sfârșit: 9 piciorușe concave, 3 convexe, 3 concave, 3 convexe, 9 concave, 3 convexe, 3 concave (30 în total).

6. Iată cum arată acestea. Poate părea că încă nu seamănă a cipic, ci a ciorap. Însă noi lucrăm asupra vârfului cipicului, cât și asupra tălpii și a părților laterale ale acestuia. Asta este foarte comod și simplu!

7. Croșetați conform raportului indicat mai sus, în mod circular, repetând ornamentul din rândul anterior (croșetând piciorușe concave, acolo unde sunt concave și convexe, acolo unde sunt convexe). Vă opriți la punctul de ridicare a piciorului (fiecare are mărimea sa). Măsurați cipicul și orientați-vă după mărimea dvs.

8. Când ați croșetat vârful viitorului cipic, treceți la ridicarea către picior. Aceasta se croșetează la fel, după ornament, doar că nu în mod circular, ci liniar: realizați 2 ochiuri libere de ridicare, întoarceți lucrarea și continuați să croșetați după ornamentul din rândul precedent, în mod liniar (întorcând lucrarea după fiecare rând).

9. În rândul următor, de asemenea, vă ridicați cu 2 ochiuri libere, întoarceți lucrarea și continuați lucrul.

10. Continuați să lucrați în acest mod, până când veți croșeta suficiente rânduri pentru călcâi. Iată așa arată lucrarea la etapa curentă – deja seamănă cu un cipic!

11. Acum, trebuie să uniți călcâiul. Pentru aceasta, puneți marginile una lângă alta și coaseți-le: fie cu un ac, fie cu croșeta (prin ochiuri de legătură). Tăiați firul și ascundeți-l printre rânduri.

12. Frumos, îngrijit și, cel mai important, rezistent!

13. Am putea să ne oprim aici, dar pentru ca cipicul să fie mai înalt și mai confortabil pe picior, vom mai croșeta câteva rânduri în mod circular (fără să ne întoarcem în direcția opusă). Uniți firul în orice loc convenabil de pe călcâi, urcați cu 2 ochiuri libere, care vor înlocui primul picioruș cu 1 jeteu, și mai croșetați câteva rânduri după ornamentul cu piciorușe concave și convexe, astfel încât cipicul să se așeze confortabil pe picior și să se potrivească bine. Aici puteți folosi o croșetă mai mică, pentru a face croșetarea mai strânsă.

14. Cipicul a ieșit mai înalt, ceea ce înseamnă că va fi mai strâns și mai confortabil pe piciorul dvs. Totul este gata – priviți rezultatul!

Spor la treabă!