Eu vara nu prăjesc dovleceii, nici nu îi coc la cuptor. Îi pregătesc doar așa! Rețetă delicioasă, gata într-un minut!

Această rețetă este bună prin faptul că durează foarte puțin timp pentru a a o pregăti. Trebuie doar de tăiat dovleceii de condimentat și mâncarea e gata. Veți avea nevoie de cele mai simple și ieftine ingrediente. Credem că acum, în sezonul dovleceilor, aceasta este o rețetă foarte actuală.

INGREDIENTE:

– 3 dovlecei tineri (700 g);

– 1 ceapă (80-100 g);

– 15-20 g de mărar (sau orice altă verdeață);

– 2 căței de usturoi;

– 1 linguriță de sare;

– jumătate de linguriță de zahăr;

– 1 lingură de muștar Dijon;

– 3 linguri de oțet de mere;

– piper negru măcinat (după gust);

– 1 praf de boia de ardei iute.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați dovleceii în rondele cât mai subțiri. Procedați la fel și cu ceapa.

2. Spălați legătura de mărar și tocați-l cât mai mărunt posibil. Acesta poate fi înlocuit cu ori fel de verdeață doriți. Ceva timp în urmă noi am încercat să pregătim dovleceii și cu mentă. Au ieșit foarte gustoși.

3. Transferați dovleceii într-o pungă de plastic sau într-un pachet de copt. Însă dacă nu obișnuiți să marinați legumele în pungi de plastic, o puteți face și într-un bol adânc.

4. Puneți rondelele de ceapă și mărarul tocat peste dovlecei.

5. Condimentați ingredientele adăugate cu sare, zahăr, boia de ardei iute, muștar și piper negru măcinat. De asemenea, adăugați oțetul și usturoiul trecut prin presă.

6. Legați punga și amestecați dovleceii foarte bine în ea. După aceasta, puneți-o în frigider pentru 20-30 de minute, astfel încât dovleceii să reușească să se marineze.

7. Scoateți bunătatea apetisantă și aromată din frigider și transferați-o pe un platou de servire. Savurați aperitivul obținut de dovlecei cu multă plăcere!

Acești dovlecei pot fi serviți ca un fel de mâncare propriu-zis, ca un aperitiv ușor sau ca o garnitură perfectă pentru mâncărurile din pește sau carne.

Notă: După câte ați putut observa, noi nu am adăugat nici un fel de ulei vegetal la această rețetă, așa că acum puteți stropi ușor dovleceii cu ulei rafinat sau de măsline, în funcție de preferințele dvs.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New