Fursecuri foarte delicioase – pur și simplu se topesc în gură! Toți vor cere rețeta de preparare!

Această rețetă este una specială, care vă va face să vă simțiți ca și cum ați fi în Orientul Mijlociu. Aceste fursecuri delicioase sunt făcute dintr-un aluat sfărâmicios și o umplutură aromată de migdale și miere. Sunt perfecte pentru o gustare dulce sau pentru a fi servite alături de o cană de ceai. Încercați această rețetă acasă și bucurați-vă de savoarea și aroma lor. Cu siguranță veți fi impresionați de acest preparat și veți dori să-l pregătiți din nou și din nou!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 320 g de făină;

– 160 g de amidon de porumb;

– 220 g de unt topit;

– 1 praf de sare;

– 2 linguri de smântână fermentată (sau de iaurt natural);

– 1 gălbenuș de ou;

Pentru umplutură:

– 200 g de migdale;

– 120 g de zahăr brun;

– 1 albuș de ou;

– 1 lingură de miere.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați făina și amidonul de porumb într-un bol încăpător. Amestecați ingredientele împreună Adăugați untul topit și sarea peste ele. Amestecați un aluat moale, sfărâmicios, dar care își menține forma când îl strângeți în palmă.

2. Adăugați gălbenușul de ou și smântâna fermentată. Frământați un aluat nelipicios, omogen și dens. Acoperiți aluatul cu o folie și dați-l la frigider pentru 20 de minute.

3. Pregătiți umplutura: măcinați migdalele cu ajutorul unui blender, apoi amestecați-le cu zahărul brun, albușul de ou și mierea. Amestecați ingredientele cu mâna, până la omogenizare. Puneți bila obținută într-o pungă de plastic și dați-o la frigider pentru 10 minute.

4. Scoateți umplutura din frigider și modelați din ea un șnur. Puneți-le pe o farfurie și dați-l deoparte.

5. Scoateți și aluatul din frigider și întindeți-l într-un blat de formă dreptunghiulară. Uniformizați-i marginile cu un cuțit și puneți șnurul de umplutură lângă una dintre laturile scurte.

6. Rulați blatul în formă de ruladă, apoi tăiați-l în bucăți porționate. Decorați suprafața viitoarelor fursecuri cu un desen reliefat, modelat cu ajutorul unei pensete de bucătărie.

7. Coaceți prăjiturile în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 35 minute.

8. Scoateți-le din cuptor și înmuiați-le într-un sirop pregătit din miere și apă.

9. Savurați fursecurile de casă obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!