Gata cu ouăle și pâinea în pârjoale! Rețetă foarte delicioasă!

Dacă vă este poftă de niște pârjoale delicioase, aromate și suculente, atunci vă recomandăm să încercați această rețetă. Datorită faptului că nu presupune adăugarea ouălor și a pâinii în tocătură, ci se folosesc legume proaspete, precum și din cauza că nu sunt prăjite mult în ulei, pârjoalele ies moi și foarte suculente. Vi le recomandăm!

INGREDIENTE:

– 600 g piept de pui;

– 250 g de slănină afumată sau proaspătă;

– 125 g de ceapă;

– 150-200 g de varză;

– 3 linguri de fulgi de ovăz (cu vârf);

– 1 linguriță de usturoi granulat sau proaspăt;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 1 cartof de mărime mare;

– 2 frunze de dafin;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 100-150 ml de apă.

MOD DE PREPARARE:

1. Treceți pieptul de pui și slănina prin mașina de tocat carnea (găurile mari). Apoi tocați și legumele (prin găurile mici) – ceapa, varza și usturoiul (dacă folosiți proaspăt).

2. Asezonați ingredientele tocate cu usturoi granulat, sare și piper negru măcinat după gust. De asemenea, adăugați fulgii de ovăz și amestecați compoziția foarte bine.

3. Curățați cartoful de coajă și tăiați-l în formă de rondele de grosime medie. Puneți-le la baza unei cratițe antiaderente și presărați-le cu puțină sare. Acestea vor forma un pat pentru viitoarele pârjoale.

4. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal, modelați pârjoalele și prăjiți-le la foc mare, până când se vor rumeni puțin pe ambele părți. Scoateți-le și puneți-le în cratiță, peste cartofi.

5. Puneți cratița pe foc mic, turnați apa în ea și adăugați frunzele de dafin. Acoperiți vasul cu un capac și înăbușiți pârjoalele timp de 20 de minute.

6. După aceasta, scoateți-le pe o farfurie și savurați-le cu multă plăcere, alături de garnitura de cartofi!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!