Iată cu ce voi servi pastele în această iarnă!

Este suficient să adăugați la macaroanele fierte un sos picant de roșii și această mâncare obișnuită devine paste cu sos. Astăzi vă prezentăm rețeta unui astfel de sos.

Sosul de roșii cu ardei gras este o conservă minută pentru iarnă. El va înlocui preferatul ketchup și se va combina perfect cu carne, paste sau cartofi prăjiți.

Acest sos se prepară fără oțet și se păstrează la frigider sau în cămară.

INGREDIENTE:

-3 kg de roșii;

-4 kg de ardei gras;

-8 căței de usturoi;

-2 ardei chili;

-½ pahar de sare;

-1 ½ pahar de zahăr;

-verdeață – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați roșiile felii, apoi le treceți prin mașina de tocat carne. Dacă folosiți soi de roșii cu coaja tare, atunci ar fi mai bine să le descojiți. Turnați pasta de roșii într-o cratiță cu fundul gros și fierbeți la foc mic timp de 20-25  minute.

2. Îndepărtați cotorul cu semințe al ardeilor, îi tăiați felii și îi treceți prin mașina de tocat. Adăugați-i în cratița cu roșii și mai fierbeți încă 15-20 de minute.

3. Curățați usturoiul și dați-l prin presă. Tocați verdeața (coriandru, pătrunjel sau busuioc) și treceți ardeiul chili prin mașina de tocat.

4. Cu 5 minute înainte de a fi gata, adăugați în compoziția de roșii și ardei, verdeața, usturoiul și ardieul iute. Asezonați cu sare și piper și amestecați bine.

5. Turnați sosul în borcane sterilizate (aveți nevoie de aproximativ 10 borcane de 0,5 l), înfiletați-le cu capace sterilizate, le întoarceți cu susul în jos și le acoperiți cu o plapumă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New