Iată cum veți pregăti supă rece toată vara – foarte revigorantă și delicioasă!

Pe timp de vară, aceasta este cea mai potrivită supă, originară din Letonia. În mod tradițional, acest fel de mâncare se face fără carne, dar familia mea iubește carnea de pui, așa că vă ofer o rețetă ușor modificată.

INGREDIENTE:

– 800 g de sfeclă roșie fiartă;

– 500 g de carne fiartă;

– 500 g de castraveți proaspeți;

– 100 g de salată;

– 1,5 l de chefir;

– 1,5 l de apă clocotită;

– ierburi aromatice (mărar, pătrunjel, coriandru);

– cartofi fierți fierbinți (pentru servire).

MOD DE PREPARARE:

1. Dați sfecla prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiați-o în fâșii, stropiți-o cu suc de lămâie pentru a nu-și pierde culoarea. Puneți-o într-o cratiță.

Notă: Eu pregătesc supa într-o cratiță de 5 l pentru 4 persoane.

2. Turnați 1,5 l de apă clocotită peste sfeclă (astfel încât să fie acoperită). Iar pentru ca supa să aibă o culoare și un gust mai intens, adăugați sare, amestecați și lăsați-o să se răcească.

Sfat: Puteți face și altfel. Adăugați la sfecla răzuită 1-2 linguri de oțet sau suc de lămâie, zahăr, sare. Turnați apă rece astfel încât să acopere sfecla și lăsați-o să marineze timp de câteva ore. Apoi adăugați chefir până la volumul dorit și restul ingredientelor tăiate în fâșii.

3. Între timp, fierbeți carnea și cartofii în apă cu sare și condimente după gust.

4. În ceea ce ține de castraveți, puteți să-i curățiți de coajă sau să-i lăsați așa. Tăiați-i în fâșiuțe, precum și carnea. Transferați totul în cratița cu sfeclă.

5. De asemenea, adăugați verdeața tocată mărunt și chefirul.

6. Amestecați supa foarte bine și gustați-o. Mai adăugați condimente după gust. Noi vom adăuga și un pic de muștar nepicant. Lăsați supa să stea timp de 1 oră, apoi o puteți savura cu poftă.

7. Uitați-vă ce bine și apetisant arată aceasta:

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!