Idee interesantă de salată pentru masa de sărbătoare „Iepuraș” – toți vor dori să o încerce!

Rețetă de salată „Iepuraș” pentru masa de sărbătoare, pe care toți vor dori să o încerce. Aceasta se pregătește dintr-un amestec obișnuit pentru salată, doar că se asamblează în formă de iepuraș. Nu este dificilă, vă veți descurca și dvs. cu ea!

INGREDIENTE:

– 650 g de carne de vită fiartă;

– 1 castravete proaspăt;

– 2 castraveți murați;

– 3 cartofi fierți;

– 100 g de cașcaval;

– 5 ouă fierte;

– jumătate de ceapă roșie;

– maioneză;

– sare (după gust);

Pentru decor:

– 3 frunze de varză chinezească;

– 1 prună uscată;

– 1 măslină;

– verdeață.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, tăiați carnea fiartă, ceapa, castraveții și cartofii fierți în formă de cubulețe. Puneți totul într-un bol adânc.

2. Separați albușurile de gălbenușuri. Dați gălbenușurile și cașcavalul prin răzătoarea cu găuri mari direct în bol.

3. Asezonați salata cu sare și maioneză și amestecați-o foarte bine.

Notă: Pentru a asambla salata, noi am ales această formă de iepuraș, pe care l-am modelat mai întâi din plastilină. Însă dvs. puneți să-l modelați și în alt fel, dacă doriți.

4. Asamblați salata: distribuiți amestecul de ingrediente pe un platou de formă ovală, dându-i forma de iepuraș. Pentru comoditate, faceți asta cu mâinile, după ce ați îmbrăcat o pereche de mănuși.

5. După ce i-ați dat forma care trebuie, ungeți iepurașul cu maioneză, apoi acoperiți-l cu albușurile date prin răzătoarea cu găuri mici.

6. În final, aplicați detaliile decorative: ochi din jumătăți rotunjite de măsline, botișor din fâșii de prună uscată și mustăți din nervurile groase ale frunzelor de varză.

7. Decupați și urechiușele din partea rigidă a frunzelor de varză și aplicați-le. Decorați salata cu frunze de salată sau altă verdeață, care va simboliza câmpul cu iarbă pe care stă iepurașul.

8. Salata este gata! A ieșit foarte frumoasă și apetisantă. Savurați-o cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New