În 24 ore, toate legumele din acest bol vor fi marinate și foarte gustoase! Sunt foarte potrivite alături de garniturile din carne!

Când pe timp de vară sau toamnă îmi vine pofta de roșii sau legume marinate, dar nu vreau să încep a deschide conservele pregătite pentru iarnă, pregătesc mereu această gustare savuroasă de legume marinate. Acestea sunt gata în 24 ore!

INGREDIENTE:

– 2 kg de roșii mici și dense;

– 2 cepe de mărime medie;

– 1 ardei dulce de mărime mare;

– câteva crenguțe de mărar sau pătrunjel;

– busuioc verde (dacă aveți și doriți);

Pentru 1 l de marinadă (suficient pentru această cantitate de roșii):

– 1 l de apă;

– 2 linguri de sare;

– 4 linguri de zahăr;

– 3 lingurițe de oțet de 9 %;

– 5 boabe de piper negru;

– 5 boabe de ienibahar;

– 1 frunză de dafin.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, realizați câte o crestătură în vârful fiecărei roșii și puneți-le într-un recipient potrivit la opărit în apă clocotită, pentru 2 minute.

2. Pregătiți marinada: puneți 1 l de apă la fiert. Când a dat în clocot, adăugați sarea, zahărul, frunza de dafin și boabele de piper negru și ienibahar. Mai lăsați marinada să fiarbă timp de 2 minute. După aceasta, stingeți focul și adăugați oțetul. Lăsați marinada să se răcească complet.

3. Tăiați ceapa, ardeiul și usturoiul în formă de rondele. De asemenea, tăiați în câteva bucăți mărarul și busuiocul (dacă aveți).

4. Vărsați apa din roșii și decojiți-le. Tăiați-le codițele.

5. Stratificați roșiile cu ceapa, usturoiul verdeața și ardeiul într-un bol adânc. Acoperiți totul cu marinada răcită.

6. Așezați o farfurie cu o greutate mică peste roșii și lăsați-le pe masă pentru 1 zi să se marineze. După aceasta, savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!