Lipii de casă, care pot fi pregătite de orice! Aveți nevoie doar de 4 ingrediente simple!

În acest articol veți găsi o rețetă simplă și rapidă de preparare a unor lipii savuroase de casă, care pot fi servite în loc de pâine alături de felurile principale de mâncare la cină. Aluatul se face din apă, lapte, făină, sare și ouă, fiind uns cu unt topit înainte de prăjire (fără ulei). Lipiile au o textură moale și stratificată, iar untul le conferă un gust bogat și aromat. Este o rețetă perfectă pentru oricine își dorește să înlocuiască pâinea la cină, fără prea mult efort!

INGREDIENTE:

– 300 ml de apă caldă;

– 1 linguriță de sare (8 g);

– 480 g de făină;

– 3 ouă;

– 100 g de unt topit.

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un bol mare, amestecați apa caldă cu sarea, până când se dizolvă complet. Adăugați jumătate din cantitatea de făină și amestecați bine cu o lingură, până când obțineți un aluat omogen.

2. După aceasta, adăugați restul de făină și frământați aluatul cu mâinile, până când devine moale, dar nu lipicios. Acoperiți-l cu o folie și lăsați-l să se „odihnească” timp de 10 minute.

3. Transferați aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și împărțiți-l în 14 bucăți egale. Modelați-le în formă de biluțe. Acoperiți-le cu o folie, ca să nu se usuce.

4. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o cât mai subțire posibil pe suprafața de lucru presărată cu făină, folosind sucitorul. Lipia trebuie să aibă un diametru de aproximativ 20-25 cm.

5. Ungeți fiecare lipie cu unt topit și rulați-o în formă de rulou. După aceasta, rulați fiecare rulou în formă de spirală.

6. Întindeți fiecare spirală într-o lipie cu diametrul de 15-16 cm.

7. Prăjiți lipiile într-o tigaie uscată, până când se rumenesc pe ambele părți.

8. Scoateți-le pe o farfurie și savurați-le la cină cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!