Luați un zdrobitor pentru cartofi și pregătiți acest deliciu aromat! Va fi îndrăgit de întreaga familie!

Astăzi voi pregăti niște chifle deosebit de gustoase, aromate și cu un aspect foarte plăcut. Rețeta acestora este atât de simplă, încât le pot face în fiecare zi la ceai. Vă recomand să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 250 ml de lapte cald;

– 250 ml de apă caldă;

– 20 g de drojdie proaspătă (sau 10 g de drojdie uscată);

– 1 lingură de sare;

– 1 lingură de zahăr;

– 100 g de iaurt natural;

– 70 g de unt;

– 750 g de făină;

Ingrediente suplimentare:

– 1 gălbenuș de ou;

– 1 lingură de lapte;

– semințe de susan.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați apa caldă, laptele, iaurtul natural, sarea, zahărul și drojdia într-un bol. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. După aceasta, adăugați făina și amestecați aluatul în bol cât va fi posibil, apoi continuați procesul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Frământați-l bine cu mâinile, până când va deveni moale, omogen și ușor lipicios.

3. Transferați-l înapoi în bolul uns cu ulei vegetal și acoperiți-l cu o folie alimentară. Lăsați aluatul să dospească până când se va dubla în volum.

4. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru și împărțiți-l în bucăți egale, cu greutatea de aproximativ 90-100 g. Modelați-le pe toate în formă de biluțe.

5. Așezați biluțele pe o tavă de cuptor unsă cu unt, lăsând puțin spațiu între ele. Acoperiți-le cu o folie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 20-25 minute.

6. Ungeți biluțele crescute cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte.

7. După aceasta, luați un zdrobitor pentru cartofi și aplicați ornamentul său în centrul fiecărei biluțe. Apoi presărați-le cu semințe de susan.

8. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 25 minute.

9. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!