Macrou slab sărat! Cea mai bună rețetă!

Probabil că aceasta este cea mai simplă rețetă de macrou slab sărat, însă cea mai gustoasă. Astăzi o vom pregăti în două variante. Încercați-o și dvs. Peștele iese absolut delicios!

INGREDIENTE:

– 4 macrouri;

– 60 g de sare;

– 20 g de zahăr;

– 1 linguriță de amestec de boabe de piper;

– 5 boabe de ienibahar;

– 1 linguriță de boabe de coriandru;

– ceapă;

– mărar;

– oțet de cidru de mere;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– piper negru măcinat.

MOD DE PREPARARE:

1. Îndepărtați capetele și cozile peștilor. Eviscerați-i și spălați-i foarte bine, îndepărtându-le și pelicula neagră din interior.

2. Pentru a săra peștii, încorporați trei părți de sare cu o parte de zahăr. De asemenea, pregătiți restul condimentelor – măcinați boabele de ienibahar, coriandru și piper într-un mojar. Noi vom pregăti astăzi doi pești sărați simplu și doi condimentați.

3. Așterneți o bucată de hârtie de copt pe suprafața de lucru. Așezați un pește pe ea și asezonați-l generos cu amestecul de sare și zahăr. După aceasta, înveliți-l compact în hârtia de copt și răsuciți-i capetele. Procedați la fel și cu cel de-al doilea pește. Așezați-i pe toți într-o formă de copt, ca să aibă unde să se scurgă zeama lăsată în timpul sărării.

4. În cazul celorlalți doi pești procedura rămâne aceeași, doar că amestecați condimentele pregătite cu sarea rămasă și folosiți-le pentru a condimenta peștii.

5. Puneți peștii în frigider pentru o zi. Iar dacă iubiți peștele mai sărat, îl puteți lăsa pentru cel mult 3 zile în frigider.

6. Scoateți peștii din frigider. Spălați-i sub un jet de apă rece și uscați-i cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Noi vom gusta câte un pește din fiecare iar pe ceilalți doi îi vom înveli în folie alimentară și îi vom pune la congelat.

7. Noi am curățat peștii de peliculă și de oase, i-am porționat și i-am servit pe un platou cu rondele de ceapă și frunze mă mărar, pe care le-am stropit cu un pic de oțet de mere, ulei vegetal și pier negru măcinat. Savurați bunătatea obținută de pește cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New