Mai ascuțită decât lama: un măcelar cunoscut mi-a dezvăluit câteva trucuri simple pentru a ascuți o răzătoare!

Răzătoarea este un instrument funcțional, care este folosit în gătitul de zi cu zi. Cu toate acestea, la fel ca și cuțitele, ea poate să se tocească după o utilizare îndelungată. Iată patru modalități verificate de a vă ascuți răzătoarea de fier, fără să fiți nevoiți să cumpărați una nouă.

1. Cu ajutorul unei șurubelnițe sau a cuțitului!

Aceasta este o metodă clasică și simplă, însă care necesită o anumită îndemânare și precauție, mai ales dacă cuțitul este ascuțit. Vârful lamei trebuie să fie introdus în fiecare dinte al răzătoarei pe rând și să îndoaie lamele ei spre exterior.

Această opțiune este potrivită dacă răzătoarea s-a uzat complet, nu dispuneți de altă opțiune de ascuțire, iar legumele trebuie să fie rase urgent. Dinții îndoiți nu vor deveni mai ascuțiți, dar vor avea un impact mai profund asupra produselor, ceea ce va permite să radeți rapid cantitatea necesară. Asigurați-vă că faceți acest lucru cu grijă pentru a nu vă răni.

2. Cu ajutorul foliei de aluminiu!

Folia de aluminiu este o altă metodă eficientă pentru ascuțirea răzătorii de fier. Tăiați o bucată de folie de aluminiu și boțiți-o în mână, astfel încât să obțineți o bilă. Apoi, treceți folia prin răzătoarea cu găurile mari sau mici. Aceasta va îndepărta orice denivelări ale dinților și îi va ascuți.

3. Cu ajutorul unei pile speciale!

Există pile speciale disponibile pe piață, care sunt concepute special pentru ascuțirea răzătoarelor de fier. Acestea sunt foarte eficiente și ușor de utilizat. Trebuie doar să treceți pila peste toate găurile răzătorii pentru a le ascuți.

4. Cu ajutorul unei căni de ceramică!

Dacă nu aveți la îndemână niciunul dintre instrumentele menționate mai sus, puteți folosi baza exterioară a unei căni de ceramică pentru a ascuți răzătoarea de fier. Asigurați-vă că baza cănii este nepictată și nepolizată. Treceți pur și simplu răzătoarea pe partea inferioară a cănii, de jos în sus.

Aceste metode ar putea să vă ajute să mențineți răzătoarea de fier ascuțită și gata de utilizare pentru orice sarcină culinară. Sperăm că vă vor prinde bine!

Spor la treabă!