Marinez varza astfel de 20 de ani! Mereu iese crocantă, aromată și foarte gustoasă: rețetă testată de timp!

Varza marinată după această rețetă este potrivită pentru a fi servită atât în calitate de salată sau garnitură pentru felurile principale de bucate, cât și pentru a fi adăugată în ciorbe, supe sau diferite umpluturi pentru plăcinte. De asemenea, din ea rezultă o varză călită foarte delicioasă!

INGREDIENTE:

Pentru 1 borcan de 3 l:

– 2 kg de varză;

– 1 morcov;

– 4-5 frunze de dafin;

– 30 boabe de piper negru;

– 2 prafuri de semințe de mărar;

– 2 linguri de sare;

– 1-2 linguri de zahăr;

– apă rece de la robinet.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați varza în formă de fideluță foarte subțire și morcovii decojiți dați-i printr-o mandolină sau răzătoare fină. Puneți legumele într-un vas încăpător și amestecați-le bine între ele.

2. Luați câte un borcan curat de 3 l și adăugați 2 frunze de dafin, un praf de semințe de muștar și aproximativ 15 boabe de piper negru la baza lui. După aceasta, umpleți-l până la jumătate cu amestecul de varză și morcov.

3. la mijloc, mai adăugați o porție de condimente și umpleți borcanul până la margine cu salata de varză. Compactați-o bine, astfel încât să încapă aproximativ 2 kg într-un borcan.

4. După ce l-ați umplut, adăugați sarea și zahărul în fiecare și turnați apă rece deasupra, având grijă să nu rămână goluri de aer în borcan.

5. Așezați borcanele pe un platou și acoperiți-le cu capace, fără să le închideți ermetic. Lăsați-le la temperatura camerei pentru 2-3 zile. După aceasta, depozitați-le la rece.

6. Savurați salata obținută de varză și morcov cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!